21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Hortum seraları yerle bir etti

Antalya'nın Kumluca ve Finike ilçesinde meydana gelen hortumda seralar yerle bir oldu.

Dün akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış ve fırtına hortuma dönüştü. Meydana gelen hortumda Kumluca'nın Beykonak ve Finike'nin Hasyurt beldesinde çok sayıda sera zarar gördü.

Her iki ilçede de meydana gelen hortum 100 metre genişliğinde ve yaklaşık 5 kilometre uzunluğunda bir alanda etkili oldu.

Beykonak beldesi Camıkırı ve Şirlengiç mahallelerinde çok sayıdaki sera ile içindeki ürünler zarar gördü. Vatandaşlar sabah saatlerinde hortumdan zarar gören seralarını tamir etmeye çalıştı. Vatandaşlar, akşam saat 18.00 sıralarında aniden bastıran sağanak yağışın rüzgarla birlikte hortuma dönüştüğünü bir şey yapamadıklarını, bir anda her şeyin havada uçuştuğunu ve korktukları için evlerinden dışarı çıkamadıklarını söyledi.

Kumluca Kaymakamı Abdullah Aslaner ve Tarım İlçe Müdürlüğü'ne bağlı ekipler hortumdan zarar gören alanlarda incelemelerde bulundu. Kaymakamı Aslaner, ne kadar ürünün zarar gördüğünü daha sonra açıklanacağını söyledi.

CHA
Yayın Tarihi : 13 Mart 2008 Perşembe 11:52:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
anka IP: 88.232.71.xxx Tarih : 17.03.2008 10:58:29

"SEBZELER PAHALI, HORMON VAR, İLAÇ VAR" DİYEN ÇİFTÇİNİN ÇEKTİĞİNİ BİLMEYEN İNSANLAR BU HABERİ OKUSUN VE BİRAZ DÜŞÜNSÜN. BU FELAKETLERE HAYATLARINI KAYBEDENLER DE OLABİLİYOR. BİR BİTKİ İÇİN NİE İNSANLARIN BU KADAR EZİYET ÇEKTİKLERİNİ DÜŞÜNÜP ONDAN SONRA YORUM YAPSINLAR