1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Hububat alım fiyatları çiftçiyi üzdü!

Korkuteli Ziraat Odası eski Başkanı Murat Eren, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker tarafından açıklanan hububat alım fiyatlarını değerlendirdi.

Korkuteli Ziraat Odası eski Başkanı ve Hububat Tüccarı Murat Eren, bu yıl açıklanan hububat alım fiyatlarının çiftçiyi hayal kırıklığına uğrattığını söyledi.

Geçen yıl hububat taban fiyatının 56 kuruş olarak belirlendiğini ifade eden Eren, "bu yılki fiyatlar çiftçileri hayal kırıklığına uğrattı. Hububat üretim maliyeti 61 kuruş. Kilogram başına açıklanan 55 kuruş primlik fiyat çiftçiyi hüsrana uğrattı. Biz hububatcılar olarak buğdayın 70-80 kuruş, arpanın 50-55 kuruş olmasını istiyorduk. 50 kuruş olarak açıklanan buğdayın kilogram fiyatının tavan değil taban fiyat olması gerekir" dedi.

Murat Eren, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) tarafından açıklanan üretim maliyetinin 61 kuruş olduğunu belirterek şunları söyledi: "Buna yüzde 30'luk bir çiftçi karını da eklediğimizde 77 kuruşluk bir taban fiyatı bekliyorduk. Dolayısıyla açıklanan fiyat maalesef bu yıl da çiftçiyi perişan edecek."

İHA
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2009 Salı 11:40:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?