22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Hülya Reis ölümsüzleşti

Atlantik Okyanusu’nu geçen üçüncü Türk kadını olan Hülya Leigh, deniz serüvenini kitap haline getirdi.

1998 yılında eşi Derek Leigh’le birlikte Blue-Belle (Mavi Güzel) isimli tekneyle Akdeniz’den yolculuğa başlayan Hülya Leigh, Atlantik Okyanusu’nu geçerek Amerika’ya uzanan yolculuğunu tamamlayınca Antalya’nın Kemer İlçesi’ne yerleşti. Eşiyle Kemer Park Marina’da teknede yaşamaya başlayan Hülya Liegh, 6 yıllık dünya turunu "Okyanusta Bir Türk Kızı" adıyla kitap haline getirdi.

1995 yılında eşi Derek ile tanıştıktan sonra denize olan sevgisinin daha da arttığını belirten Hülya Leigh, evlendikten sonra teknede yaşamaya başladıklarını söyledi. Hülya Leigh, "1998’de dünya turuna çıkmadan önce Antalya Meltem’deki evimi sattım. Her şeyiyle denizde yaşayabileceğimiz Blue-Belle adlı bu tekneyi yaptık. Eşimin de denizci olması nedeniyle turumuz başladı. Dünyanın birçok ülkesini dolaştık. Bir Türk kızı olarak dünyanın dört bir yanında ülkemi en iyi şekilde anlatıp, tanıttığıma inanıyorum. Bundan da son derece gurur duyuyorum" dedi.

Bayanların bu kitabı mutlaka okumalarını isteyen Hülya Leigh, "Maceracı bir yapım var. Coğrafyaya olan ilgim çok fazla. Dünya turu boyunca yazdığım notları ve çektiğim resimleri ’Okyanusta Bir Türk Kızı’ adıyla kitap olarak yayınlandım" diye konuştu.

Denizde yaşamanın ayrıcalık olduğunu ifade eden Leigh, "Buradan tüm bayanlarımıza seslenmek istiyorum. Lütfen denize açılın. Bir tekneye binin ve denizden karayı seyredin. İnanılmaz bir güzellik görecek ve çok mutlu olacaksınız. Deniz manzaralı bir ev almak yerine bir tekne alıp denizde yaşamanın mutluluğuna varın. Bakın göreceksiniz, çok mutlu olacaksınız. Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nde, Cumhuriyet kadını olarak denizlerde yaptığım mücadeleden duyduğum gururu yaşıyorum. 6 yıl önce bayanların denize olan ilgisi azdı. Ancak görüyorum ki son yıllarda bu ilgi artmış. Bu da beni oldukça sevindiriyor" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Mart 2005 Salı 14:27:41
Güncelleme :28 Mart 2005 Pazartesi 12:36:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?