1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Hurdaya dönen araçta can pazarı

Antalya'da, cenazeden dönen bir ailenin bulunduğu kırmızı ışıkta bekleyen otomobile turistleri taşıyan bir tur otobüsü arkadan çarptı. Kazada, otomobil içerisinde sıkışan dört kişi yaşanan can pazarının ardından kurtarıldı.

Kaza, Antalya-Kemer Yolu Tünektepe kavşağında meydana geldi. İçerisinde turist bulunan Ali Rıza O. yönetimindeki 71 DR 399 plakalı tur otobüsü, kırmızı ışıkta bekleyen Ahmet Şahin (41) yönetimindeki 07 TAO 14 plakalı otomobile arkadan çarptı. Çarpışmanın etkisiyle tur otobüsü ve önünde bulunan Sinan Faik Özkay yönetimindeki 07 F 7222 plakalı otomobil arasında sıkışan otomobil içerisinde bulunan sürücü Ahmet Şahin ile birlikte, 38 yaşındaki anne Hasibe Şahin, 17 yaşındaki oğul Tayfun Şahin ve 12 yaşındaki kızları Ceyda Şahin sıkıştı.

Kaza yerine gelen 112 ambulansı ve itfaiye ekipleri tarafından otomobilin ön koltuklarında oturan Hasibe Şahin ve Ahmet Şahin bulundukları yerden çıkartılarak Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Otomobilin arka koltuğunda bulunan iki kardeşi kurtarmak için itfaiye ekipleri büyük çaba gösterdi.

Acı içerisinde bağıran iki kardeşi bir yandan sakinleştirmeye çalışan itfaiye ekipleri 20 dakikalık bir çalışmanın ardından hurdaya dönen otomobilden iki kardeşi çıkartmayı başardı. Can pazarının yaşandığı kurtarma operasyonunun ardından iki kardeş Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ve Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. 12 yaşındaki Ceyda Şahin yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı.  Polis, tur otobüsü sürücüsünü gözaltına aldı.

Öte yandan, Şahin ailesinin Finike ilçesinde bir cenazeye katıldıktan sonra Antalya'ya döndükleri öğrenildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2009 Pazar 15:35:53
Güncelleme :23 Ağustos 2009 Pazar 15:56:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?