22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Hüsnü Karakaş Mahallesi’ne yeni park

Antalya’nın Kepez ilçesinde 4 yılda 471 bin metrekare yeşil alan yatırımı gerçekleştiren Kepez Belediyesi, Hüsnü Karakaş Mahallesi’nde içerisinde çam ve zeytin ağaçlarının bulunduğu 4 dönüm alandan oluşan parkın yapımına başladı.

Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, “Her mahalleye park” sözünü icraatla yerine getirmeye devam ediyor.

Kepez İlçesindeki Hüsnü Karakaş Mahallesi bir parka daha kavuşuyor. Kepez Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, 4 dönüm alandan oluşan parkın inşasına başladı. Çam ve zeytin ağaçlarının bulunduğu parkta, yürüyüş alanları, oturma grupları ve fitness aletleri de yer alacak. Mahallenin değerini artıracak olan parkın kısa bir zamanda bitirilmesi hedefleniyor.

Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner de, ilçedeki kentsel dönüşüm çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini söyledi. Kepez’deki mahallelerin tamamına yakınında alt ve üst yapı çalışması yaptıklarını anımsatan Öner, “Arka bahçe denilen Kepez’i, Antalya’nın vitrini yapabilmek için 4 yıl önce başlattığımız hizmet seferberliği hız kesmeden devam ediyor. Mahallelerimizin alt ve üst yapı eksiklerini tamamlayabilmek, mahallerimize çağdaş bir kent görüntüsü kazandırabilmek için ekibimle birlikte gece-gündüz çalışıyoruz.” dedi.

4 yılda Kepez’e 471 bin metrekare yeşil alan kazandırdıklarını belirten Öner, her mahalleye park sözü verdiklerini, 5. yıla girerken bu sözümüzü büyük oranda gerçekleştirmenin sevincini yaşadıklarını ifade etti.

Kepez’de modern bir kentleşmeye doğru hızlı bir değişimin yaşandığına işaret eden Başkan Erdal Öner, şöyle devam etti: “Program ve plan içerisinde mahallerimize sıcak asfalt döküyoruz, parke kaldırım yapıyoruz ve park kazandırıyoruz. 5. yıla girerken dünün gecekondu mahallelerinin, gerçekleştirdiğimiz rekor hizmetle şehirleştiğini, güzelleştiğini görmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Sadece yol, park, kaldırım yapmıyoruz. Mülkiyet sorununun çözümüyle, imar planı çalışmasıyla ilçede kentsel dönüşümü de gerçekleştiriyoruz. Cazibesi artan ilçede hem büyük alışveriş merkezleri yapılıyor hem de gecekonduların yerini modern ve sağlıklı konutlar alıyor. Yapacak çok işimiz var. Bu bilinçle Kepez’i modern bir kent yapma yolunda çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz.”

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2008 Pazartesi 15:59:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?