1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Hz. Mevlana 802 yaşında

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Devlet Senfoni Orkestrası (ADSO) işbirliği ile Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin 802'inci doğum günü dolayısıyla bir gösteri düzenlendi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Mevlana'nın felsefesinin tüm insanlığa örnek olması gerektiğini söyledi. AKM'de düzenlenen Antalyalıların yoğun ilgi gösterdiği gecede, ADSO da sezon açılışını yaptı.

Mevlana'nın 802'inci doğum yıldönümü Şef Orhan Şallıel yönetimindeki orkestranın ezgileriyle anlatıldı. Orhan Şallıel'in yönettiği gösteride, klarnet sanatçısı Hüsnü Şenlendirici, bağlama sanatçısı İsmail Tunçbilek, kanun sanatçısı Aytaç Doğan gibi ünlü müzisyenler de yer aldı. Ünlü Azeri dansçı Ziya Azazi'nin de danslarıyla renklendirdiği gösterinin anlatımını tiyatrocu Ali Gül yaptı. Gösteride tiyatrocu Mehmet Şahin de Mevlana'nın şiirlerini okudu.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın gecenin açılış konuşmasını yaptı. Başkan Akaydın, salonun izdiham boyutunda dolu olmasının gururunu yaşadığını belirterek şunları söyledi:

"Mevlana, Anadolu için çok önemli bir şahsiyet. Sevgi, barış, hoşgörü insanı ve filozof olan Mevlana'nın 802'nci doğum yılında anmak bizim için gurur verici." Akaydın, Mevlana'nın felsefesinin tüm insanlığa örnek olması gerektiğini belirterek Mevlana'nın düşünceleri ile herkesi kucakladığını söyledi.

Büyük alkış alan gecenin sonunda salonu dolduranlar, Mevlana'nın bir şiirini bir ağızdan okudular.
 

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2009 Perşembe 15:41:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?