21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

İçindeki cihazlarla birlikte terk edildi

Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde, 1994 yılında temeli atılan ve aradan geçen 12 yıla rağmen tamamlanmayan Turizm Otelcilik ve Uygulama Oteli, içindeki milyarlarca liralık cihazlarla birlikte kaderine terk edildi. 

Temeli 1994 yılında dönemin Milli Eğitim Bakanı Köksal Toptan tarafından atılan, inşaatı ise 1997 yılında başlayan Manavgat'ın Sorgun Mahallesi'ndeki Anadolu Otelcilik, Turizm Meslek Lisesi ve Uygulama Oteli inşaatı, 2002 yılında yüklenici firmanın gitmesiyle tamamlanamadı. Yapımı tamamlanmayan binadaki milyarlarca liralık çamaşır makineleri, mutfak malzemeleri, ısıtma-soğutma sistemleri gibi cihazlar çürümeye terk edildi. Turizme kalifiye eleman yetiştirmek amacıyla yapımı başlanan tesis bugünlerde adını hırsızlık olayları ile duyurur hale geldi. Sahipsiz kalan tesisteki değerli cihazlar hırsızlar tarafından çalınmaya başladı. 

Gelinen süreçte, bölge milletvekilleri tarafından her defasında gündeme getirilen tesisle ilgili son olarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada; Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi ve Uygulama Oteli inşaatının ihale talimatnamesinin 11-7- 2005 tarihinde onaylanarak ihalesi yapılmak üzere İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderildiği belirtildi. Bütün bu gelişmelerin üzerinden 15 ay geçmesine rağmen tesis için girişimde bulunulmadı. Bir harabeyi andıran tesis, içindeki malzemelerle birlikte çürümeye terk edildi.
iha
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2006 Pazar 13:18:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?