22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

İçme suyu projesi sürüyor

KAVACIK İÇME SUYU PROJESİ DEVAM EDİYOR

Korkuteli’ne bağlı Küçükköy beldesi Belediye Başkanı Murat Yıldız, beldenin 200 yıllık su sorunun çözümü için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Kçükköy Belediyesi’nin en önemli projelerinden biri olan Kavacık İçme Suyu Projesi’nin Ramazan Bayramı’nda tamamlanacağını ifade eden Belediye Başkanı Murat Yıldız, “Böylelikle şu an beldemizde yaşayanların değil, gelecekte torunlarımızın da su sorununu çözmüş olacağız” dedi. Yıldız, “Bu proje ile beldemizin 200 yıllık su problemini çözeceğiz. Proje hayata geçince su fiyatlarına zam yapmamayı düşünüyoruz. İller Bankası’na olan borcumuz ödendikten sonra su fiyatlarında indirime bile gitmeyi düşünüyoruz” dedi.

YÜZDE 25’İNİ BELEDİYE KARŞILAYACAK

Kavacık içme suyu ihale bedelinin yüzde 75'lik kısmının Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından karşılanacağı, kalan yüzde 25'lik kısmının ise Küçükköy Belediyesi tarafından karşılanacağı belirten Belediye Başkanı Murat Yıldız, “1994 yılında Belediye Başkanı Emin Yurt zamanında müracaatı yapılan içme suyu yapımı bize nasip olacak. 15 yıl sonra Küçükköy Beldesi su sorunu yaşamayacak. İlk olarak 1997 yılında başlanan yaklaşık 4 trilyon tutarındaki proje İller Bankası tarafından açık ihale usulüne göre ihaleye çıkartıldı. Şu ana kadar 45 kilometrelik boru hattının 35 kilometrelik kısmı tamamlandı” şeklinde konuştu.

Projenin hayata geçirilmesi ile saniyede 17 ile 22 litre arasında su pompalanacağını kaydeden

Başkan Yıldız, 2 milyon TL’ye maliyeti olan projenin yüzde 25'ini belediyenin karşılayacağını ve bu miktarın İller Bankası’ndan gelecek ödenekten taksitler halinde kesileceğini de sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2010 Cumartesi 10:37:04
Güncelleme :17 Temmuz 2010 Cumartesi 15:01:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?