22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

İhmalkarlık ve yağış can aldı

Antalya’da sabah saatlerinden bu yana etkili olan yağış nedeniyle, şehir merkezinde 200’ün üzerinde ev ve işyerini su bastı. Yağmur suyu dolu rögar çukuruna düşen lise öğrencisi genç kız, boğularak öldü. Çevreyolu’ndaki bir akrabasına bayram ziyareti için giden Hatice Yöntem ve kızları Süheyla ve Görkem Yöntem, Sema Yazar Polikliniği yakınındaki ağzı açık durumdaki yağmur suyuyla dolu çukura düştü.

Anne Hatice Görkem, çukura düşen kızlarının elini tutarak onları kurtarmaya çalıştı. Ancak, Süheyla Yöntem, annesinin elinden kayarak kaybolurken diğer kız çukurdan sağ olarak çıkmayı başardı.

Daha sonra, itfiye ekipleri, vatandaşlar ve polislerin yaptığı arama sonucunda Süheyla Görkem’in cesedi, Kızılarak Mahallesi’ndeki yol kenarında bulundu. 14 yaşındaki kızın cesedinin, rögar çukurunun birleştiği kanaldan geçerek sel suları tarafından Kızılarık Mahallesi’ndeki yol kenarına taşındığı bildirildi. Sel sularında yaklaşık 250 metre sürüklendikten sonra boğularak ölen genç kızın cesedi, Antalya Devlet Hastanesi Morgu’na kaldırıldı.

Polis, olayla ilgili soruşturma başlatırken, Süheyla’nın düştüğü rögar çukurunun, mahalledeki biriken suların tahliye edilmesi amacıyla açıldığı ve caddenin altından geçen drenaj kanalıyla birleştiği belirtildi.

SU BASKINI ETKİLİ

Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ali Fuat Uslu, öğleye doğru başlayan ve gün içinde etkisini aralıksız sürdüren yağış nedeniyle, özellikle Sanayi ve Etiler Mahallesi’ndeki giriş katlarındaki ev ve işyerlerini su bastığını söyledi. Uslu, toplam 15 itfaiye ekibinin, 200’ün üzerinde ev ve işyerindeki su baskınına müdahale ettiğini bildirdi.

Yağış nedeniyle su altında kalan çeşitli kavşaklarda 2 binin üzerinde aracın da mahsur kalarak uzun süre beklediğini ifade eden Uslu, bu araçların, içindeki insanlarla birlikte çekilerek kurtarıldığını bildirdi.

Yağış ve rüzgar nedeniyle Antalya’da bazı evlerin çatılarının zarar gördüğü, limandaki bazı teknelerin yan yattığı, zaman zaman elektrik ve telefon hatlarında kısa süreli arızalar meydana geldiği de kaydedildi.

antalya
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2004 Salı 14:31:37
Güncelleme :16 Kasım 2004 Salı 15:32:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?