1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

İki çevreci beş gazeteci!

Antalya'nın Kundu bölgesinde, yapım aşamasında olan golf sahasını protesto etmek isteyen çevreciler yalnız kaldı. İki çevrecinin bulunduğu eylemi beş gazeteci takip etti.

Antalya'nın turizm bölgesi Kundu'da yapım aşamasında olan golf sahasında bugün ilginç bir olay yaşandı. Milyon dolarların yatırıldığı golf sahasının çevreye ve doğaya zarar verdiğini iddia eden çevreciler otel önünde eylem yapmak istedi.

Günler öncesinde planlanan eyleme sadece Türk Tabiatını Koruma Derneği (TTKD) Antalya Şube Başkanı Hediye Gündüz ve TEMA Antalya Şubesi Başkanı Nurten Baykara katıldı. Olay yerine beş gazeteciyle beraber gelen TTKD Başkanı Hediye Gündüz, golf alanının yapıldığını iddiaettiği bölgeye duvarı aşarak girdi. Bu arada neredeyse bütün eylemlerinde yanında olan arkadaşı Baykara da Gündüz'ü merak ederek cep telefonundan aradı. Koşarak orman içinde kaybolan Gündüz'ün arkasından ise bir süre sonra otelin güvenlik güçleri koşmaya başladı.

Yaklaşık 10 dakika sonra otelin arazisinden özel bir araçla çıkarılan Gündüz, "Antalya ne yazık ki güzel olmanın bedelini en çirkin biçimde ödemektedir. Kıyıdaki ormanların neredeyse tamamını kaybetmiş durumdayız. Kundu'da otellerden arta kalan bu alanın önemi bu anlamda çok büyüktür" dedi.

Ayrıca bu zamana kadar yüzlerce kişiyle eylem yapan Gündüz'ün yalnız kaldığının sorulması üzerine sesi titredi. Gündüz, olayı toparlamak isteyen ve daha bir az önce cep telefonuyla arkadaşını merak eden Baykara'ya da 'fazla uzatma' diyerek tembihte bulundu. Daha sonra eylem sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2009 Pazar 18:43:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?