21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

İki kız kardeş kapkaççıları yakalattı

Antalya’da iki kız kardeşin örnek davranışı, turisti kapkaççıların elinden kurtardı.

Olay, kentin işlek caddelerinden Işıklar’da meydana geldi. Tatil için eşi ile birlikte Antalya’ya gelen 60 yaşındaki Fransız turist Chantal Mariani Rouxi, caddede yürürken kimliği belirsiz iki kapkaççının saldırısına uğradı. Kapkaççılar Fransız kadının boynundaki altın kolye ile kolundaki çantayı almak istedi. Çantayı alamayan kapkaççılar, kadının boynundaki kolyeyi kopararak kaçmaya başladı.

Bu sırada otomobilleri ile gezintiye çıkan 30 yaşındaki Gaye ve 26 yaşındaki Damla Köroğlu kardeşler, olayı gördü. Köroğlu kardeşler kaçan kapkaççıların peşine düşüp telefonla polisi arayarak bilgi verdi. Otomobille kapkaççıları takip eden iki kız kardeş, oyalamak için yanlarına yaklaşıp adres bile sordu. Kapkaççılar, yabancı olduklarını söyleyip kaçmaya devam etti. Damla ve Gaye Köroğlu, Cebesoy Caddesi’ne kadar takip ettikleri kapkaççıların halk otobüsüne bindiğini görünce gelen polislere durumu anlattı. Otobüse giren polis, kız kardeşlerin gösterdiği iki kapkaççıyı yakalayarak gözaltına aldı. Polis bir yolcu koltuğunun arasında yaşlı turiste ait kolyeyi buldu. 

Gözaltına alınan 19 yaşındaki Ü.Ö. ile aynı yaştaki M.Ş.I.’nın sabah saatlerinde de Zafer Mahallesi’nde Şemik Zavur adlı bir kadının, içinde cep telefonu, kredi kartları ve 15 YTL para bulunan çantasını çaldığı belirlendi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2008 Pazar 09:24:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?