22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

İki mahalleye durum tespit bürosu

İKİ MAHALLEDE DURUM TESPİT BÜROSU AÇILIYOR

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Kepezaltı ve Santral mahallelerindeki vatandaşların hak sahipliliği durumunun sağlıklı ve güncel şekilde belirlenmesi için bölgede pazartesi günü bölgede ‘Durum Tespit Bürosu’ açacaklarını belirtti.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kepezaltı ve Santral mahallelerinin planlanmasıyla ilgili ilk somut adımı atıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, yaklaşık 3 bin 500 yapının bulunduğu, 13 binin üzerinde vatandaşın yaşadığı iki mahallenin, 20 yılı aşkın bir süredir devam eden imar sorunu çözmek için çalışmalara başladıklarını bildirdi. Başkan Akaydın, alanla ilgili eldeki verilerin sağlıksız olması nedeniyle, vatandaşların hak sahipliliği durumunun sağlıklı ve güncel olarak belirlenmesi için pazartesi günü bölgede ‘Durum Tespit Bürosu’ açacaklarını söyledi. Başkan Akaydın, “Yaklaşık 3 ay açık kalacak büro ile hizmeti vatandaşın ayağına götürüp, belediyeye gel git yapmaktan kurtaracağız. İki mahallenin ortasında, Cezaevi yolu üzerinde vatandaşların kolay ulaşabileceği bir yerde büro açıyoruz. Burada İmar Daire Başkanlığımız ve Nazım Plan Büromuzdan iki şehir plancısı, harita mühendisi ve inşaat teknikeri görev alacak. Yığılmaları önlemek için Kepezaltı ve Santral mahallelerini 25 alt bölgeye böldük. Her alt bölgeye iki gün vererek, vatandaşlarımızla yüzyüze görüşeceğiz. Ellerindeki elindeki bilgi ve belgeleri yerinde temin ederek, onları yormayacağız” dedi.

Büronun Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin katılımcı planlama çalışmasının ilk adımı olacağını belirten Başkan Akaydın, “Vatandaşların hak sahipliliği durumunun belirlenmesinin ardından planlama çalışmalarına başlayacağız” diye konuştu. Planlama çalışmasının halkla ortaklaşa yürütüleceğini de sözlerine ekleyen Başkan Akaydın, nitelikli, çağdaş, hakça düzenlenmiş bir kentsel alan sağlanacağını vurguladı.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2010 Cuma 14:46:03
Güncelleme :29 Ocak 2010 Cuma 18:14:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?