21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

İki yerel gazeteye molotoflu saldırı!

Antalya'nın Manavgat ilçesine yayın yapan iki yerel gazetenin büroları kimliği belirsiz kişi veya kişilerin molotof kokteylli saldırısına uğradı.

Saldırının ardından yangın çıkan bürolarda maddi hasar meydana geldi.

Manavgat'ta haftalık olarak yayınlanan Söz ve Şelale Gazetelerinin Perşembe Pazarı içerisinde ortak kullandığı büroları dün gece saatlerinde kimliği henüz tespit edilemeyen kişi veya kişiler tarafından saldırıya uğradı. Molotof kokteyli atılan saldırıda büronun kapısının yandığı, camlarının kırıldığı, yangından dolayı zemindeki fayanslarının patladığı tespit edildi.

Emniyet Müdürlüğüne bağlı olay yeri inceleme ekipleri bölgede geniş çaplı inceleme ve araştırma başlatırken, çirkin saldırı Manavgat'ta tepkilere yol açtı. Manavgat Gazeteciler Cemiyeti Başkan yardımcısı olan Söz Gazetesi sahibi ve MRT Televizyonu Genel Müdürü Hidayet Özcan, 2006 yılında gazete bürosuna giderken, kimliği belirsiz kişi veya kişilerin saldırısına uğramış ve silahla ayağından yaralanmıştı.

Saldırıyı öğrendikten sonra büroya gelen Söz Gazetesi sahibi ve MRT Televizyonu Genel Müdürü Hidayet Özcan ve Şelale Gazetesi sahibi Aykut Tekcan bu tür saldırıların kendilerini yıldırmayacağını dile getirdiler.

Bu saldırıların doğru bildikleri yolda ilerlemelerine engel olamayacağını belirten Manavgat Gazeteciler Cemiyeti başkan yardımcısı olan Söz Gazetesi sahibi ve MRT Televizyonu Genel Müdürü Hidayet Özcan "Bu saldırı tekerine çomak soktuğumuz birilerinden gelmiş olabilir. Biz doğru yolda olduğumuza inanıyoruz, yayın ilkemizden hiçbir zaman taviz vermeyeceğimizi bir defa daha ilan ederken, saldırıyı gerçekleştirenlerin en kısa zamanda yakalanacağına olan inancımız tamdır" diye konuştu.

Manavgat Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Arif Kaplan ise konuyla ilgili olarak bu tür kaba kuvvet uygulamalarıyla basını susturmak isteyenlerin amaçlarına ulaşamayacağını, bunun acizlik belirtisi olduğunu belirterek, "Öncelikle Söz ve Şelale Gazetesi sahip ve çalışanlarına geçmiş olsun diyorum. Bilinmelidir ki, basın kuruluşlarına yapılan bu tür şiddete yönelik saldırıların gerekçesi ne olursa olsun tasvibi mümkün değildir. Bu tür saldırılarla basını susturacaklarını sananlar, acizliklerini ve cehaletlerini ortaya koyuyor. Bu tür olayların gazetecileri mesleklerini yapmaktan alıkoyamadığı daha önceki denemelerinde kanıtlanmışken yinelemenin anlamsızlığı ortadadır. Manavgat Gazeteciler Cemiyeti olarak olayı kınıyor, bu saldırıyı yapanların ve planlayanların yakalanıp adalete teslim edilerek yargılanarak gerekli cezalara çarptırılmalarının sağlanması hukuk devleti olmanın bir gereği olduğunu bir kez daha yineliyoruz" dedi.

 

.
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2008 Cuma 11:08:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?