7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

İkizlerden biri havuzda boğuldu

Antalya'da beş yıldızlı bir otelde tatil yapan Romanyalı ailenin 5 yaşındaki ikiz çocuklarından biri, yetişkin havuzuna düşerek boğuldu.


Antalya'ya tatile gelen Romanya uyruklu Raluca ve Catalin Iancu çifti, 5 yaşındaki ikiz çocukları Vlat Ionut ve Andrei Tudor'la Kundu bölgesindeki bir otele yerleşti.

 
Anne Raluca Iancu, odalarına yerleştikten 1,5 saat sonra iki oğluyla birlikte havuz kenarına inerken, Vlat Lonut, ikizi Andrei Tudor'a annesinin şezlongda güneş yağı sürdüğü sırada kayboldu.

 
Kısa süre sonra oğlu Vlat Ionut'un yanlarında olmadığını fark eden anne Raluca Ionut, otel görevlilerine oğlunun kaybolduğunu bildirdi.
Havuz kenarındaki cankurtaranların ve görevlilerin yaptığı arama sırasında, 5 yaşındaki küçük çocuğunun 1 metre 40 santimetrelik yetişkin havuzunun dibinde bulunduğu belirlendi.

 
Cankurtaran tarafından havuzdan baygın çıkarılan ve bilincinin kapalı olduğu anlaşılan çocuğa ilk müdahale havuz kenarında otel doktoru tarafından yapıldı. Daha sonra ambulansla özel bir hastaneye kaldırılan çocuğun yaşam fonksiyonları, burada yapılan müdahaleyle kısmen geri döndürüldü. Solunum cihazına bağlanan Romanyalı çocuk, bir süre sonra yaşamını yitirdi.


Küçük çocuğun anne ve babası olay nedeniyle şoka girerken, Epilepsi hastası olduğu bildirilen anne Raluca Iancu'nın da aynı hastanede kısa süreli tedavinin ardından taburcu edildiği öğrenildi.Olayla ilgili polis tarafından soruşturma başlatılırken, Adli Tıp Kurumunca yapılan incelemede, çocuğunun havuz dibinde ne kadar süre kaldığına ilişkin bir tespit yapılamadığı öğrenildi.


Otelin bir yetkilisi de otelin plajı ile havuzunun çevresinde 5 cankurtaranın görev yaptığını ve yeterli güvenlik tedbirlerinin bulunduğunu belirterek, çocuğun ailenin dikkatsizliği sonucu kaybolduğunun anlaşılmasıyla, süratle araştırma başlatılarak, havuzdan çıkarıldığını söyledi.Romanyalı ailenin, küçük Vlat Ionut'un cenazesiyle birlikte yarın ülkesine döneceği öğrenildi.

DHA
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2007 Cuma 09:19:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?