1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

İl il dolaşıp, ailesini arıyor

Adanalı bir baba, 10 Nisan tarihinde kendisine haber vermeden ortadan kaybolan epilepsi hastası eşi, epilepsi hastası 9 yaşındaki kızı ile 12 yaşındaki oğlunu aramak için il il dolaşmaya başladı.

Eşinin zaman zaman "Antalya'yı görmek istiyorum" sözlerinden yola çıkarak ilk olarak Antalya'ya gelen Cengiz Abaday, "üzerinde çocuklarımı arıyorum" yazılı önlük ve elinde eşi ve çocuklarının fotoğraflarıyla sokak sokak ailesini aramaya başladı.

Adana Devlet Hastanesi'nde çaycılık yaparken çocuklarının kaybolmasının ardından işi bırakmak zorunda kalan ve devletin yardım olarak verdiği 20 torba kömürden kalan 18 torbasını satarak yollara düşen Cengiz Abaday, çocuklarının organ mafyasının eline düşmesinden endişe ediyor. Dini nikahlı eşi Saadet Kalkan, dokuz yaşındaki çocuğu Hülya Abaday'ın epilepsi hastası olduğunu, 12 yaşındaki Musa Abaday'ın ise sağlıklı olduğunu söyleyen Cengiz Abaday "Kızım ve eşim sağlık yönünden problemli, ikisinde de algılama güçlüğü var. Kızım, dokuz yaşında olmasına rağmen halen ilköğretim okulu 1. sınıf öğrencisi. Ama Musa akıllı ve sağlıklı. Telefon numaramı da ezbere biliyor. Arayacak durumda olsa şimdiye kadar beni arardı. Bu yüzden hayatlarından endişe ediyorum. En çok korktuğum organ mafyasının eline düşmüş olmaları" dedi.

Karısının zaman zaman denizi görmek için Antalya'ya gitmek istediğini söylediğini anlatan Cengiz Abaday, şunları söyledi: "Adana'da bir süre aradıktan sonra aklıma bu sözleri geldi ve Antalya'ya geldim. Nerede kalıyorlar, ne yapıyorlar hiç haberim yok."

Oğlu Musa'ya da seslenen Cengiz Abaday, "Oğlum telefon numaramı ezbere biliyorsun. Eğer beni arayamıyorsan polisi ara" ifadelerini kullandı.


 

İHA
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2009 Perşembe 13:35:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?