22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

IL Trovatore son kez sahnede

IL TROVATORE SON KEZ SAHNEDE

Ortaçağ Avrupası'nın sırlarla dolu büyülü dünyasını konu alan Verdi'nin ünlü eseri IL Trovatore bu sezon son kez izleyici ile buluşuyor.

Antalya Devlet Opera ve Balesi'nin yeni prodüksiyonlarından biri olan eser 13 Ocak Perşembe günü Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde sahnelenecek. 2010 Andante Müzik Ödüllerinde 'Yılın Kadın Opera Yorumcusu' ödülünü kazanan Ankara Devlet Opera ve Balesi solist sanatçısı Feryal Türkoğlu, son kez sahnelenecek eserde Leonora'yı seslendirecek.

Dünya opera repertuvarında ilk sıralarda yer alan, Giuseppe Verdi'nin bestelediği, Antonio García Gutiérrez'in 'El Trovador' adlı tiyatro oyunundan uyarlanan, İtalyanca librettosunu Salvatore Cammarano'un yazdığı 4 perdelik opera eserin rejisörlüğünü Kenan Korbek yapıyor. Eserde; Antalya Devlet Opera ve Balesi Orkestrası'nı Şef Alexandru Samoila yönetiyor. Caner Ruhselman ve Krastin Nastev'in koro şefi olduğu eserde, dekor Nihat Kahraman'a , kostüm tasarımı Nursun Ünlü'ye, ışık ise Mustafa Eski'ye ait.

Temsilde Il Conte Di Luna'yı Tamer Peker; Leonara'yı Feryal Türkoğlu seslendiriyor. Azucena'da Arzu Mecidova , Manrico karakterinde ise Koray Damcıoğlu sanatseverlerin karşısında olacak. Ferrando'yu Şafak Güç, Ines'i Sinem S. Baddal, Ruiz'i Özhan Gümüş, Un Vecchio Zingaro'yu Emre Aytekin ve Un Messo'yu ise Ferdi Uslu seslendirecekler.

IL TROVATORE SON KEZ SAHNEDE
İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2011 Çarşamba 10:57:02
Güncelleme :12 Ocak 2011 Çarşamba 11:08:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?