22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

İlaç kampanyası ilgi görmedi

Antalya'nın Korkuteli ilçesinde başlatılan "İlacı rafta değil, sağlık ocağında değerlendir" kampanyasına vatandaş ilgisiz kaldı.

Ülke genelinde olduğu gibi Korkuteli'nde de başlatılan ve Nisan ayı sonuna kadar devam edecek olan "İlacı rafta değil, Sağlık Ocağı'nda değerlendir" kampanyası tam anlamıyla fiyaskoya dönüştü. Korkuteli halkı, son kullanma tarihi geçmiş ecza ilaçlarını altın gibi saklamayı tercih ederken, Korkuteli Sağlık Grup Başkanı Selkun Başaranlar, vatandaşların hala ilaç getirmediğini söyledi

Korkuteli halkının 15 Ocak tarihinde başlayan kampanyaya duyarsız kaldığını söyleyen, Korkuteli Sağlık Grup Başkanı Selkun Başaranlar, kampanyanın halkın dikkatini çekmek için önemli bir çalışma olduğuna dikkat çekerek, vatandaşların ilaç getirmediğinden yakındı.

Kampanyanın Nisan ayı sonunda biteceğini ancak vatandaşların getirmesi halinde ilaç toplama işleminin süreceğini belirten Başaranlar, "Sağlık ocaklarından aldığımız bilgilerde ilaç getiren kimsenin olmadığını tespit ediyoruz. Bilinçsiz ilaç kullanımı oldukça yaygın ve ilaç alma imkanı olmayan vatandaşlar da çok. Bu çalışmanın amaçlarından birisi de son kullanma tarihi geçen ilaç kullanımını da önlemektir. Ancak başvuru yok" dedi.

.
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2008 Çarşamba 11:23:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?