8
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Ilıca'ya TEMA teşekkürü

TEMA Vakfı Manavgat Şubesi yöneticileri, Manavgat sınırları içerisinde yanan yaklaşık 900 hektarlık ormanın yeniden kazanımı için başlatılan kampanyaya en büyük desteği veren Ilıca Belediyesi'ne teşekkür ziyaretinde bulundu.

TEMA Vakfı Manavgat Şubesi yönetim kurulu, beraberlerinde Orman İşletme Müdürü Mümin Ahmet Çoban ile Ilıca Belediye Başkanı Rafet Ünal'a teşekkür ziyaretinde bulundu. Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen, başta Bucakşıhlar olmak üzere Manavgat sınırları içerisinde yanan yaklaşık 900 hektarlık ormanın yeniden kazanımı için açılan kampanyaya 8 bin YTL ile en büyük desteği veren Başkan Ünal'a, vakıf yöneticileri bir çam fidanı hediye etti.

Vakıf Başkanı Şenay Malbora, Ilıca Belediyesi'nin çevre konusunda örnek bir duruş sergilediğini belirtirken, "Kampanya için geldiğimizde bize en büyük desteği veren başkanımıza teşekkür ediyoruz. Bu tür yaklaşımlar bize güç veriyor. Bu arada son olarak beldeye asılan 'suyunuza sahip çıkın' afişleri de kendilerinin toplumsal konulara duyarlılığını gösteriyor" dedi.

Belediye Başkanı Rafet Ünal ise, sadece kendisinin değil, tüm belediye çalışanlarının aynı düşünceyle toplumsal konulara duyarlı yaklaştıklarını belirterek, "Bildiğiniz gibi biz geçtiğimiz günlerde Toplam Kalite Yönetimi Belgesi almış bir belediyeyiz. Sizler de kaliteli yaşam için olmazsa olmaz anlamındaki çevrenin bekçisi durumundasınız. Sizlerle her zaman birlikte çalışmak bizim için önemli" diye konuştu.

Yanan ormanlık alanlar hakkında bilgi veren Orman İşletme Müdürü Mümin Ahmet Çoban, Bucakşıhlar'da yanan toplam ormanlık alanın 500 hektar olduğunu, yanan alanlarda kesim çalışmalarının hızla devam ettiğini belirterek, "Yanan bölgelerdeki kesilecek ağaçların ihalesinden 1 trilyon lira dolayında gelir elde edildi. Kesimin tamamlanması ve ilk yağışların ardından yanan bölge sürülerek fidan dikimine hazır hale getirilecektir. Ben burada Manavgat'ta bulunan tüm belediyelerimize orman yangınlarında gösterdikleri hassasiyetten dolayı teşekkür ediyorum. Başladıktan sonra büyümeden söndürülen yangınların söndürülmesinde belediyelerimizin itfaiyelerinin orman işletmemize ait arazözlere anında su takviyeleri yapmaları büyük etken olmuştur. Arazözlerimiz bu sayede su için gidip geleceği süreyi söndürme çalışması için kullanmaktadır" diye konuştu.

Ziyaretin ardından Ilıca Belediye Başkanı Rafet Ünal, Tema yöneticileri, Orman İşletme Müdürü ve basın mensuplarına üzerinde çevre konusunun işlendiği çantalar içerisinde bardak hediye etti.

 

iha
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2007 Salı 19:18:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?