22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

İlk dalışında hayatını kaybetti

Bursa'dan Antalya'ya arkadaşlarıyla beş günlüğüne tatile gelen genç, teçhizatlı olarak eğitmenler eşliğinde daldığı denizde hayatını kaybetti.

Bursa'da güvenlik görevlisi olarak çalışan 22 yaşındaki Hasan Öztürk,
senelik izni kapsamında biriktirdiği para ile iki arkadaşıyla birlikte Antalya Lara'da 5 yıldızlı bir otele tatile geldi. Hasan Öztürk, dün öğleden sonra otelin anlaşmalı olduğu bir dalış firmasının düzenlediği dalışa katıldı.

Hayatında ilk kez Antalya'ya tatile geldiği ve ilk kez dalış yaptığı öğrenilen Hasan Öztürk, denizde yaklaşık 7 -8 metrede eğitmenler eşliğinde yapılan dalışı esnasında su altında aniden rahatsızlandı. Görevliler tarafından kıyıya çıkarılan Hasan Öztürk'e kalp  masajı yapıldı. Öztürk, yapılan tüm müdahaleye rağmen hayatını kaybetti.

Olay yerine gelen sağlık ekipleri ve polis ekiplerinin incelemesinin ardından Öztürk'ün cesedi Adli Tıp morguna kaldırıldı. Öztürk'ün cenazesi yapılan otopsinin ardından memleketi Bursa'ya gönderildi. Öztürk'ün su altında basınca dayalı geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybettiği şüphesi üzerinde duruluyor. 22 yaşındaki Hasan Öztürk'ün bir yıl önce akciğer ameliyatı geçirdiği ve iyi derecede yüzme bilmediği bildirildi.

Kardeşinin ölümünde ihmal olduğunu öne süren ağabey Ersin Öztürk, "Kardeşim hayatında ilk kez dalıyor. Zaten çok iyi derecede yüzme bilmezdi. Apar topar dalmaya götürmüşler. Orada neden sağlık kontrolünden geçirilmedi. Neden gerekli formlar doldurtulmadı. Bir de ilk kez dalan bir kişiyi neden 7-8 metreden dalış yaptırıyorlar. Bunu anlayamıyorum. Bir sürü ihmal zinciri var" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2011 Salı 17:31:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?