21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

İlk ders zilini Vali Yüksel çaldı

Antalya'da Gülgün-Nihat Ömür İlköğretim Okulu'nun açılışını yapan Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, 2008-2009 eğitim öğretim yılının ilk ders zilini çaldı.

Antalya'da 2008-2009 eğitim öğretim yılı, hayırsever Gülgün-Nihat Ömür çiftinin kendi isimlerini taşıdığı ilköğretim okulunun açılışıyla başladı. 16 derslikli, 620 öğrenci kapasiteli okulun açılış töreni için öğrenciler ve veliler sabah saat 8.00'da gelmesine rağmen tören saat 10.00'da başladı.

Antalya Valisi Alaaddin Yüksel'in gelişiyle başlayan törende ilk konuşmayı Milli Eğitim İl Müdürü Osman Nuri Gülay yaptı. Gülay, Antalya'da öncelikli hedeflerinin fiziki şartları iyileştirmek olduğunu belirterek, Antalya'da 305 okulda 3 bin 641 derslik ile eğitim öğretim yılına başlandığını söyledi.

Kürsüye son olarak Antalya Valisi Alaaddin Yüksel geldi. Yüksel, Antalya'nın eğitim alanında koşmaya devam edeceğini söyledi. Derslik sayıları artırılarak sınıf mevcutlarının düşürüleceğini kaydeden Yüksel, bunun için genel bütçeden alınan payın yeterli olmadığını ifade ederek hayırseverleri okul yaptırmaya çağırdı.

Yüksel, konuşmasının ardından hayırsever çifte onur plaketi verdi. Daha sonra Yüksel, yeni yılın ilk zilini çaldı. Açılış kurdelesi kesilen okul, protokol üyeleri tarafından gezildi.

Bu sırada tören boyunca sıcaktan bunalan veli ve öğrenciler, güneşten korunmak için şemsiyeler altına gizlenmeye çalıştı. Bazı öğrenciler ise Türk bayraklarını kafalarına koyarak gölge oluşturmaya çalıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2008 Pazartesi 16:51:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?