21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

İlk doğalgaz Kepez'e

Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, ilk abonelere "Antalya'nın İlk Doğal Gaz Abonesi" sertifikası verdi.

Antalya'da, konutlarda ilk doğal gaz Kepez'de kullanılacak. Antalya Otogarı yanındaki Basınç Düşürme ve Ölçme İstasyonuna bağlanmasının ardından doğal gaza, abonelikler başladı.

Kepez Belediyesi'nin destekleriyle, konutlarda ilk doğal gaz abonesi de Yeni Doğan Mahallesi'nde yapıldı.

Doğal gazı ilk talep eden meskenlere de Kepez Belediyesi Nikah Salonu'nda düzenlenen törenle "Antalya'nın İlk Doğal Gaz Abonesi" sertifikası verildi.

Sertifika törenine Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, Kepez Belediye Başkan Yardımcıları Mesut Kocagöz, Recep Mavi, Gürsel Kaya, , Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Şahin, Energaz Akdeniz Bölge Direktörü Mahmut Raci Özkesen doğal gaz dağıtım hizmetini veren Olimposgaz şirketini bünyesinde bulunduran Energaz Şirketi'nin temsilcileri ve ilk doğal gaz aboneleri katıldı.

Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, Antalya'da, konutlarda ilk doğal gaz abonesinin Kepez'de yapıldığını söyledi. Antalya'ya ne zaman doğal gaz gelecek, tartışmasının uzun yıllardır yapıldığını anımsatan Öner, "Hamdolsun ki, Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları sonrasında doğal gaz Antalya'ya geldi. Konutlarda ilk doğal gaz abonesinin Kepez'de verilmesi bizler için sevinç ve onur kaynağıdır. Doğal gaz aboneliğinin Kepez'de başlaması, 4,5 yılda ilçenin ne kadar geliştiğini, değiştiğini, modernleştiğini göstermesi açısından önemlidir" dedi.

"Bir rüya daha gerçekleşti" sözleriyle ilk doğal gaz aboneliklerini değerlendiren Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, "Antalya'nın rüyalarının gerçekleşmesine, bizler de sizler de alışacaksınız" dedi.

Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, ilk doğal gaz talebinde bulunan Yeni Doğan Mahallesi'ndeki Oda Mesken ve Öz Anadolu Yapı Kooperatifleri'nin temsilcilerine "Antalya'nın İlk Doğal Gaz Abonesi" Sertifikası verdi.

Yeni Doğan Mahallesi'nde başlatılan abonelik çalışmalarında ilk hafta 100 konutla abone bağlantı anlaşması yapıldı. Olimposgaz tarafından sunulacak olan doğal gaz dağıtım hizmeti, 8 yıl boyunca sıfır birim hizmet amortisman bedeli ve 200 metrekareye kadar 5 ABD Doları + KDV abone bağlantı bedeli karşılığında yapılacak.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2008 Çarşamba 22:13:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?