16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

İlk kadın başkana ziyaret

İLK KADIN BAŞKANA ZİYARET

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği (AESOB) Başkanı Orhan Tolunay, odalardaki ilk kadın başkan olan Gündoğmuş Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sultan Çetin’i ziyaret etti.

AESOB Başkanı Orhan Tolunay, ziyarette yaptığı konuşmada nüfusun yarısını kadınların oluşturduğunu belirterek, “Türkiye genelinde esnaf ve sanatkarlıkla ilgilenen kadınların oranı yüzde 10’un altında. Antalya’da da bu durum farklı değil. Biz, kadınlarımızın esnaf ve sanatkar olarak daha etkin rol üstlenmelerini istiyoruz. Bu amaçla, TESK tarafından hazırlanan Kadın Girişimciliğini Destekleme Projesi’ni Antalya’da da uyguladık” dedi.

Tolunay, “Sultan Çetin’in ilk kadın oda başkanı olması, kadınların üretim ve ticaretteki rolünün artmasına katkı sağlayacaktır. Birlik olarak, odanın çalışmalarında, Gündoğmuş esnaf ve sanatkarına daha iyi hizmet verebilmeniz için her türlü desteği vermeye hazırız. Umarım sizin bu başarınız, diğer kadınlarımıza da örnek olur” diye konuştu.

İLK KADIN BAŞKAN OLDUĞUMU BİLMİYORDUM

Gündoğmuş Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sultan Çetin ise ziyaretten mutlu olduğunu belirterek, “Antalya’da ilk kadın başkan olduğumu bilmiyordum. Gündoğmuş Esnaf ve Sanatkarlar Odası’na bir kadın elinin değdiğini önümüzdeki günlerde göreceksiniz. Üst kuruluşumuz olarak bu ziyaretiniz ve verdiğiniz destek bize güç verdi. Birlikte Gündoğmuş’daki üyelerimize en iyi hizmeti vermeye çalışacağız” dedi.

Ziyarete katılan oda başkanları daha sonra hatıra fotoğrafı çektirdi.

İLK KADIN BAŞKANA ZİYARET
İLK KADIN BAŞKANA ZİYARET
İHA
Yayın Tarihi : 23 Mart 2010 Salı 11:27:03
Güncelleme :23 Mart 2010 Salı 11:46:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?