21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

İlk raylı sistem vagonu geldi

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Hafif Raylı Sistem Projesi kapsamında yolcu taşıyacak vagonlardan ilki Antalya'ya ulaştı.

Diğer vagon ise bir iki gün içinde Antalya'da olacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve Meclis Üyeleri, hatta indirilen vagonu inceleyerek hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin en önemli toplu ulaşım projesi olan Hafif Raylı Sistem çalışmaları yoğun bir şekilde sürüyor. Fatih Mahallesi ile Meydan arasında 11,5 kilometrelik hat üzerinde yolcu taşıyacak Hafif Raylı Sistem araçlarından ilki Antalya'ya ulaştı. 307 yolcu kapasiteli vagon Kepez'deki depolama sahasında hatta indirildi.

BÜYÜK MUTLULUK

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Büyükşehir Meclisi Üyeleri, İsmail Afşar, Cihan Bulut, Esat Göyük, Murtaza Tamyürek, Hasan Akalın, Büyükşehir Belediyesi Hukuk Danışmanı Caner Şahinkara, Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistem Danışmanı Haluk Bayraktar, Alarko-Caf Ortak Girişim Yetkilisi Hasip Akşit ve Auton Saenz ile birlikte vagonu inceledi.

Meclis üyeleriyle birlikte vagonun içini gezen Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya'nın geleceğine imza atan projenin rekor sürede hayata geçmesinin önemine değindi. Başkan Türel, Antalya'da bir hayalin daha gerçekleştiğini vurgulayarak, 31 Aralık'ta ilk deneme sürüşünün kum torbaları ile gerçekleştirileceğini söyledi. Başkan Türel ve Meclis üyeleri Hafif Raylı Sistem Projesi'nin hayırlı olmasını diledi.

BİR VAGON 307 YOLCU TAŞIYACAK

Hafif Raylı Sistem vagonları Ekim ayı içerisinde İspanya'nın San Sebastian kentinde düzenlenen törenle İzmir'e gönderilmişti. İzmir'den karayoluyla Antalya'ya ulaştırılan, 35 metre boyunda, 2,65 metre genişliğinde, 66 koltuklu, 307 yolcu kapasiteli, her biri 41 bin ton ağırlığındaki trenin hızı saatte maksimum 70 kilometre olacak.

Engelli vatandaşlarında düşünüldüğü 6 kapılı trenin iki sürücü kabini var ve her iki yöne doğru hareket edebiliyor. Elektrikli vagonlar dizel trenlere göre yüzde 20 daha ucuz enerji kullanacak. Toplam 14 vagon önümüzdeki Haziran ayına kadar Antalya'ya gönderilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2008 Perşembe 16:28:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?