21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

İlköğretim Okulu'na başarı belgesi

Antalya Valiliği tarafından ilçeler bazında yapılan araştırmalar sonrası, Korkuteli İlçesi Pansiyonlu İlköğretim Okulu, 4. kez başarı belgesi sahibi oldu. 

Korkuteli Pansiyonlu İlköğretim Okulu Okul Aile Birliği Başkanı İrfan Ünal; yeni yüzyılın değişken şartlarına ayak uydurabilmek, yeni yüzyılın öne çıkardığı değerlere sahip, çağdaş bir toplum olarak yaşayabilmek için personel ve öğrenci velileriyle çalışma içinde olduklarını söyledi. 

21. yüzyılda eğitimin öneminin arttığını belirten Ünal, "Zira, rekabete dayalı yeni dünya düzeninde, eğitime en fazla yatırımı yapan ve eğitilmiş insan gücüne sahip ülkeler, avantaj sağlayacaktır. Böylece eğitim, her zaman olduğu gibi insan davranışlarını değiştiren, insanların birbirleriyle ve toplumla ilişkilerini sağlayan bir araç olarak görüldüğü okulumuzda, 4. kez başarı belgesi alınmıştır. 

Eğitim, davranışlarını değiştiren, insanların birbirleriyle ve toplumla ilişkilerini sağlayan bir araç olarak yeni yüzyılda da etkinliğini sürdürecektir. Eğitim, insanın bilerek düşünce üretimine yönelmesine imkan verir. İnsanın, kafasındaki kalıpları kırmasına ve dünyaya daha esnek ve geniş açıdan bakmasına imkan verir. Eğitim olmaksızın insan, bildikleriyle sınırlı kalır, dünyanın zenginliliğini ve çeşitliliğini mutlaka kendi kafasındaki kalıplara oturtmak için çaba harcar" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2006 Salı 18:15:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?