21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

İlköğretimde acı biberli eğitim

Antalya'daki bir ilköğretim okulunda ''yaramazlık yapan ya da ders çalışmayan öğrencileri ağzına acı biber sürerek'' cezalandırdığı belirlenen sınıf öğretmeni hakkında, bir yıl kademe durdurma cezası verildi. Öğretmenin görev yeri de değiştirildi.

Antalya Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir ilköğretim okulunda sınıf öğretmenliği yapan 42 yaşındaki Kadir Ç. hakkında, yaramazlık yapan ya da derslerine çalışmayan öğrencilerin ağzına acı biber sürdüğü, derse vaktinde gelmediği, İstiklal Marşı törenlerine katılmadığı, sahte sevk kağıdı
düzenleyerek okula gelmediği ve aile üyeleriyle birlikte okul müdürünü tehdit ettiği yönünde şikayetler aldıklarını bildirdi.

Konuyla ilgili müfettişlerin okulda inceleme yaptıklarını belirten Gülay, ''Müfettişlerimiz olayı incelediler ve iddiaların tamamının doğru olduğunu ortaya çıkardılar'' dedi.

Bunun üzerine öğretmen hakkında bir yıl kademe durdurma cezası verildiğini anlatan Gülay, bu cezanın disiplin kurulunda da onaylandığını kaydetti.

Öğretmenin Antalya'daki başka bir ilköğretim okuluna verildiğini anlatan Osman Nuri Gülay, Kadir Ç'nin bu okulda sınıf öğretmeni olarak göreve başladığını söyledi.

Gülay, Kadir Ç'nin verilen cezanın ardından İdare Mahkemesine dava açtığını, ancak bu davayı da kaybettiğini dile getirdi. Osman Nuri Gülay, ''Kadir Ç, atandığı yeni okulda sınıf öğretmeni olarak görevine devam ediyor, ancak geçmişte yaşanan olaylar nedeniyle müfettişlerimiz tarafından sık sık denetleniyor'' diye konuştu.

AA
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2008 Çarşamba 15:36:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?