1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

İmalathanelere bayram baskını

KEPEZ'DE İMALATHANELERE BAYRAM BASKINI

Kepez Belediyesi, Kurban Bayramında üretimin arttığı ve pastane ve tatlı imalathanelerine yönelik gece denetimi yaptı.

Kepez Belediyesi Zabıt Müdürlüğü tarafından tatlı imalathanelerine yönelik denetimler yapıldı. Bayram dolayısıyla satışın ve üretimin arttığı pastaneler ile tatlı imalathanelerinde hijyen denetimi yapan zabıta ekipleri, kurallara uymayan iş yerlerine ceza kesti. Kepez Belediyesi Zabıta Müdürü Osman Yılmaz ve Sağlık İşleri Müdürü Mustafa Özay'ın da katıldığı denetimlerde gıda malzemeler, üretim araçları, ürünlerin son tüketim tarihleri, çalışanların sağlık muayeneleri, üretim koşulları kontrol edildi.

Denetimlerde ayrıca bazı gıda ürünlerinden örnekler alınarak, incelenmesi amacıyla Halk Sağlığı Laboratuarı'na gönderildi. Yapılan denetimlerde bazı işletmelerin genel temizlik kurallarına uymadığı belirlenirken genel temizlik kurullarına uymayan, depolama, üretim, lavabo, soyunma yerleri şartları iyi olmayan işletmelere de uyarı cezası verildi.

Denetimler ayrıca bazı işletmelerin de 4207 Sayılı Tütün Mamullerinin Zararlarının Önlenmesine Dair Kanun gereği kapalı ortamda sigara içilmemesi yasağına uyulmadığı tespit edildi. Bu işletmelere de sigara içme tutanağı tutuldu.

İşletmelere, üretim ve satış koşullarını, yasalarda ve yönetmeliklerde belirtilen şartlara uygun hale getirmeleri için süre verildi. Yasal süre içerisinde, istenilen şartlar uygun hale getirilmezse, işletmelerin ruhsatı iptal edileceği, işletmelere para cezası verileceği bildirildi.

KEPEZ'DE İMALATHANELERE BAYRAM BASKINI
İHA
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2009 Perşembe 11:02:05
Güncelleme :26 Kasım 2009 Perşembe 11:31:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?