21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

İmalathanelere bayram denetimi

Antalya Büyükşehir Belediyesi ekipleri, ramazan bayramı öncesinde tatlı üretimi yapan imalathaneleri denetledi.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı'na bağlı Denetim Ruhsat Şube Müdürlüğü ve Zabıta ekipleri, ramazan bayramı öncesinde tatlı üretimi yapan imalathaneleri denetledi.

Ramazan bayramı öncesinde şekerci, helvacı, tahinci ve lokumcu esnafına yönelik düzenlenen baskınlarda halk sağlığını tehdit eden herhangi bir unsura rastlanmadı. Halkın daha sağlıklı gıdalar tüketmesini temin etmek amacıyla yapılan denetimlerde imalathanelerin ruhsat durumu, genel düzeni, temizlik, çalışan personelin portör muayeneleri, çalışma karneleri, el ve genel temizliği, imalat yapılan araç ve gereçlerin durumu, hammaddelerin son kullanma tarihleri, depolama alanları, üretim tezgahları, vitrin, sergileme rafları gibi birçok nokta incelendi.

Teknik açıdan eksiklikleri bulunan işyerleri hakkında tutanak düzenlenerek eksikliklerinin giderilmesi yönünde uyarıda bulunuldu. Eski Sanayi, Yeni Sanayi Sitesi ve Çevreyolu başta olmak üzere kentin birçok noktasındaki imalathanelerde yapılan kontrollerde, halk sağlığını tehdit ettiği gerekçesiyle üretimin durdurulması gereken bir işyerine rastlanmadı. Ramazan Bayramı öncesinde şeker, helva ve lokum tüketiminin artması nedeniyle bayram öncesinde bu tür imalat yapan işyerlerine yönelik denetimlerin arttırıldığını belirten yetkililer, denetimlerin aralıksız devam edeceğini belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2008 Perşembe 16:43:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?