1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

İmam cenaze törenine katılmadı

Antalya'nın Alanya ilçesinde yerleşik olarak yaşayan 70 yaşındaki bir Alman kadın, Yabancılar Mezarlığına defnedildi. Alman kadın vasiyetinde cenazesinde imamın olmasını da isterken bu son isteği yerine getirilemedi.

Eşiyle birlikte beş yıldır Alanya'da yerleşik olarak yaşayan 70 yaşındaki Boellert Massel, meme kanseri sonucu hayatını kaybetti. Ölümüne kısa bir süre kala vasiyetini değiştiren Massel, cenaze töreninde hem papazın hem de imamın bulunmasını istedi. Meme kanseri ve diğer rahatsızlıkları nedeniyle Alanya'da üç kez ameliyat olan Boellert Massel'in, eşi Jürgen Ernst Karl Massel'e (68) şunları söyledi: "Ameliyatlarım sırasında bana Müslüman Türklerden alınan kanlar verildi. Hıristiyanım ancak Müslüman kanı da taşıyorum. Bu yüzden ölürsem cenazemde papazın yanı sıra imam da olsun."

Massel'in tabutu bugün Alanya Belediye Mezarlığı'ndan alınarak Yabancılar Mezarlığı'na getirildi. Cenaze törenine Massel'in eşi, kızları ve çok sayıda yerli ve yabancı dostları katıldı. Vasiyet gereği cenaze töreninin papaz ve imam eşliğinde yapılması beklenirken, imamın cenaze törenine katılamadığı belirtildi.

Antalya'dan gelen Alman Papaz kısa bir konuşma yaptıktan sonra dua etti. Duaların ardından cenaze toprağa verildi. Tabutun mezara konulması sırasında ufak bir kaza yaşandı. İplerden birinin kopmasıyla birlikte tabut mezarın içine düştü.

Jürgen Ernst Karl Massel, kendisinin de eşinin yanında mezar yeri ayırttığını söyleyerek, "Alanya ve Türkleri çok seviyorduk. Bu nedenle eşimle son günlerimizde burada yaşamaya karar vermiştik. Eşim şu an en çok sevdiği yerde yatıyor ve çok mutlu. Bende, onun yanında mezar yeri aldım ve buraya defnedileceğim" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2009 Pazar 14:59:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?