1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

İmecik Yayla Şenliği yapıldı

Antalya’nın Korkuteli İlçesi'nde düzenlenen 6. Beydağları İmecik Yayla Şenliği renkli görüntülere sahne oldu. Şenlik ağalığını ise Murat Eren, 15 Bin TL’yle kazandı.

İmecikliler Sosyal-Kültürel, Dayanışma Kalkınma ve Yardımlaşma Derneği ve İmecik köyü muhtarlığı tarafından organize edilen Beydağları Yayla Şenliği, İstiklal Marşı'nın okunması ve dualar eşliğinde başladı.

Şenliğe, AK Parti Korkuteli ilçe yöneticileri, çevre köy ve kasabalardaki belediye başkanları ile muhtarlar, işadamları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Şenliklere katılan vatandaşlara ekmek arası kıyma, ayran ve helva ikram edildi. Şenliklerde Korkuteli halk oyunları, Moğol sirk gösterisi, Kenya’dan katılan ekibin gösterisi, yöresel eğlence ve oyunlar ile Ege yöresi sanatçısı Aslı Gökçe ve Türk halk Müziği sanatçısı Enver Çatal konser verdi.

6. Beydağları İmecik Yayla Şenliği çayır ağası olan Murat Eren, omuzlar üstünde ''Ben İmecik sevdalısıyım. Maddi ve manevi katkımı eksik etmeyeceğim. Her şey İmecik için” dedi.

Şenlikte bir konuşma yapan İmecikliler Sosyal-Kültürel, Dayanışma Kalkınma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Nazif Şahin, “Sosyal ve kültürel yardımlaşma içinde bulunmak, İmecik köyü ve yaylasını sosyal, sportif ve kültürel alanda bir marka olmak ve köyde yaşanır hale getirmeyi hedef belleyip yayla turizminin Gelişmesine katkıda bulunmak'' diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2009 Pazartesi 17:09:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?