22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

İneği için suç duyusunda bulunacak

130 KİLO ZAYIFLAYAN İNEĞİ İÇİN SUÇ DUYUSUNDA BULUNACAK

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde sattığı ineği 3 ay sonra 130 kilo zayıflamış olarak kendisine iade edilen çiftçi Süleyman Çetiner, savcılığa suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

Gazipaşalı Süleyman Çetiner, 3 ay önce 250 kilogram ağırlığındaki ineğini 3 bin 500 TL karşılığında sattı ancak satın alan kişi parayı ödeyemeyeceğini söyleyerek ineği geri verdi.

İneği 130 kilogram zayıflamış olarak iade edilen Çetiner, ineği görünce şok yaşadığını anlattı. Çetiner, "Geçimimi çiftçilik yaparak sağlıyorum. Kendi beslediğim 8 yaşında ve 250 kilo ağırlığındaki ineğimi, buzağısıyla birlikte 3 ay önce Göçük köyünden Hidayet Uysal ve Karalar köyünden Mehmet S. adlı vatandaşlar ortak almak istediler. Ben de 3 bin 300 TL karşılığında ineği sattım. Bu kişilerle olan samimiyetimden dolayı aramızda herhangi bir sözleşme ya da senet yapmadık. Aradan 3 ay geçtikten sonra bana olan borçlarını ödeyemeyeceklerini söyleyerek, ineği geri götürmemi istediler" dedi.

İneğini almaya gittiğinde gördüğü manzara karşısında gözlerine inanamadığını söyleyen Çetiner, "Karalar köyüne gittiğimde ineğimin tanınmayacak halde olduğunu gördüm. Hemen alıp geri getirdim. Bir düşman gibi aç bırakılmış. Şimdi kendim besliyorum. İneğimi aç, susuz ve bakımsız bırakarak acı çektirenlerin cezalandırılmalarını istiyorum" diye konuştu. Çetiner, ineği bu hale getirenlerden davacı olacağını kaydetti.

İneğin alıcılarından Hidayet Uysal ise, "İstediği yere dava açabilir. 'Bakımsız bıraktı' iddiası doğru değil. Ben her hayvana eşit şekilde bakarım. Benim alnım ak" dedi.

130 KİLO ZAYIFLAYAN İNEĞİ İÇİN SUÇ DUYUSUNDA BULUNACAK
130 KİLO ZAYIFLAYAN İNEĞİ İÇİN SUÇ DUYUSUNDA BULUNACAK
İHA
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2010 Çarşamba 13:22:02
Güncelleme :6 Ekim 2010 Çarşamba 13:29:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?