22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

İnek kurtarma operasyonu

Antalya’da çamura saplanan bir inek, itfaiye aracının su kanalından geçememesi nedeniyle, vatandaşların yardımıyla iplerle çekilerek kurtarıldı.

Edinilen bilgiye göre, Yenigöl Mahallesi’nden geçen ve Antalya Bulvarı’nı Güzeloba Mahallesi’ne bağlayan yol kenarında bulunan bataklığa, akşam saatlerinde Aynur Ordu isimli kadına ait bir inek düştü. İneğini çamura saplanmış halde gören ve çıkartmaya çalışan Ordu, havanın kararmasıyla birlikte itfaiye kurtarma ekiplerine haber verdi. Olay yerine kısa sürede gelen kurtarma ekibi, ineğin bulunduğu yerle kendilerinin bulunduğu yolu kesen su kanalıyla karşılaştı. Kurtarma aracını ineğin bulunduğu yere götüremeyen kurtarma ekipleri, vatandaşların da yardımıyla kurtarma çalışması başlattı. İneğin boynuzlarına ve altına halatlar geçiren kurtarma ekibi, vatandaşlarında yardımıyla ineği battığı çamurun içinden çekerek çıkartmaya çalıştı. Yeteri kadar insan gücünün bulunmaması nedeniyle, itfaiye ekibi yaklaşık 250 kilogram ağırlığındaki ineği yerinden bile kıpırdatamadı. Mahalle sakinlerinin de toplanarak güç birliği yapması sonucu insan gücün artıran kurtarma ekibi, ineği yaklaşık 2 saat sonra battığı çamurun içinden çıkarmayı başardı. Ayaklarının üzerinde duramayan inek, ikinci bir çalışmayla sahibi Ordu’nun kamyonetine yüklendi. İneğini kamyonete yükleyen Ordu, basın mensuplarının kendisini çektiğini fark edince, "Beni gazetelere taşımayın" şeklinde esprili bir yaklaşımla soruları yanıtsız bıraktı.

Vatandaşların yardımıyla saplandığı çukurdan kurtarılan inek, kamyonetin arkasında ahırına doğru giderken, itfaiye ekipleri de kurtarma operasyonunu başarıyla bitirmenin verdiği mutlulukla merkezlerine döndü.

antalya
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2004 Çarşamba 09:07:22
Güncelleme :8 Aralık 2004 Çarşamba 17:31:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?