7
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

İngiliz turistin avukatından açıklama

Antalya'da 17 yaşındaki Alman Marco W. isimli genç tarafından cinsel tacize uğradığı iddia edilen 13 yaşındaki İngiliz Charlotte L.M.'nin avukatı Ömer Aycan, Alman basınında olayla ilgili Türk hukukçuları ve Türk insanının onurunu zedeleyici şekilde haberler yer aldığını söyledi.


Müvekkili İngiliz Charlotte'nin Alman Marco ile aynı otelde tanıştıklarını söyleyen Aycan, "Aynı otel içerisinde tatil yaparken tanışıp arkadaş olmuşlar. Daha sonra kızın isteği dışında yani Marco'nun zorlamasıyla cinsel münasebet ya da münasebete teşebbüs olayı yaşanmış. Bunun üzerine kızın ailesi şikayetçi oldu. Adli tıptan gelen deliller doğrultusunda adli kurumlar Alman genci tutukladı" dedi.
Müvekkili olan Charlotte ile herhangi bir görüşmesinin olmadığını belirten Aycan, "13 yaşında böyle bir olay yaşamış genç bir kızın içinde bulunduğu durumun, gelecek yaşantısını nasıl etkileyeceğini tahmin edebilirsiniz. Onun için gerçekten zor" diye konuştu.


Yabancı basında olayın ikinci bir Geceyarısı Ekspresi'ne dönüştürülmeye çalışıldığını kaydeden Aycan, "Baro olarak Alman gencin cezaevindeki koşullarının iyileştirilmesi için hassas davrandık. Türkiye'deki cezaevlerinde belli sıkıntılar var. Ancak bu sıkıntılar yabancı basında gösterildiği kadar abartılı değil. Zaten kendisi de böyle olmadığını açıkladı. Alman genç Almanya'da nasıl yargılanıyorsa burada da öyle yargılanacaktır. Konuyla ilgili özellikle Alman basınında abartılı haberler yayınlanıyor.


Yapılan haberler Türk hukukçularının ve Türk insanının onurunu zedeleyici şekilde. Siyasi ve medya ile olayın seyrini etkilemeye çalışıyorlar. Ancak Türk adli birimleri her zaman olduğu gibi tarafsız bir karar verecektir. Herkes adli makamlarımıza güvensin" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2007 Salı 13:36:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
servet IP: 84.133.255.xxx Tarih : 27.06.2007 01:01:12
alman genci kanunen suc islemistir bagimsiz yarginin gereken karari ve cezayi vermesini bekliyoruz,tölerans söz konusu olmamalidir bu yariyi sarsar.