21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

İnşaat işçisinin organları bağışlandı

Antalya'nın Alanya ilçesinde geçirdiği trafik kazasında beyin kanaması geçiren ve dün sabah beyin ölümü gerçekleşen evli ve 2 çocuk babası İbrahim Sertbaş, Antalya'da organ bekleyen 3 kişiye hayat kaynağı oldu.

Alanya'nın Mahmutlar beldesinde geçen cumartesi günü evinden çıkıp iş yerine motosikletle giderken fren yaptığı sırada yola savrularak başını yere çarpan inşaat ustası İbrahim Sertbaş (48) beyin kanaması geçirdi.

20 yıldır Alanya'da yaşayan Sertbaş, iki kızının okuyup tahsil görmesi ve geleceği için Alanya'da çalışarak geçimini sağlarken yaşadığı talihsiz kaza ailesini derinden üzdü. Kazadan sonra Alanya Devlet Hastanesi'ne getirilen Sertbaş, yaşam mücadelesini dün sabah kaybetti.

Ailesi doktorlara organ bağışlamak istediklerini söyledi. İbrahim Sertbaş'ın kardeşi Kanber Şertbaş (42) da, 10 yıl önce ağabeyi Derviş'in akciğer hastalığına yakalandığını belirterek "Onun için organ aradık ama bulamadık. Onu yaşatacak organ bulsaydık bugün yanımızda olurdu. Bu olay beni ve ailemi çok etkiledi. Organ bağışlamamızda bu olayın çok büyük etkisi oldu" dedi.

Antalya Akdeniz Üniversitesi'nden Alanya Devlet Hastanesi'ne gelen özel bir ekip saat 19:30'da başlayan ameliyatla iki çocuk babası İbrahim Sertbaş'ın 2 böbrek ve 1 karaciğerini aldı. 21:40'a kadar süren operasyon sonrası ekip karayolu ile Antalya'ya döndü.

Alanya'dan karayolu ile Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Organ Nakli Merkezi'ne getirilen organlar gece yarısı yapılan operasyonla 3 hastaya nakledildi.
Bu arada kazada amca oğlunu kaybeden Şeyho Sertbaş ise, "Bu davranışımız inşallah başkalarına örnek olur. İnsanın başına gelince daha iyi anlar. İbrahim, yaşamasa bile insanları yaşatması bizim için mutluluk" diye konuştu.

İbrahim Sertbaş'ın cenazesini alan ailesi kara yolu ile memleketleri Adıyaman'a gitti.

.
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2008 Salı 12:03:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?