22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

İnşaat yasağı başladı

Türkiye'nin en önemli turizm merkezi Antalya ve turistik ilçelerinde inşaat yasağı başladı. 15 Mayıs'da başlayan yasağın 15 Ekim'de sona ereceği bildirildi. Antalya Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, yasağa uyulması ve takip edilmesi için ilçe kaymakamlıklarına yazı gönderdi.

Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, 180 bin yatak kapasitesi olan destinasyonda inşaat yasağıyla ilgili bilgilendirme yaptı. Bölgede Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 10 Mayıs 2013 tarih ve 92699 Sayılı 2013/03 No'lu gerekli bildirimiyle yasağın 15 Mayıs'tan itibaren başladığını söyledi. Turizm bölgelerinde inşaat yasağının 15 Ekim'de sona ereceğini belirten Bulgurlu, inşaat faaliyetlerinin gürültü, görüntü ve çevre kirliliği oluşturduğu için geçmiş yıllarda bazı otel rezervasyonları iptaline neden olduğunu söyledi.

Turizm sektöründe müşteri memnuniyeti üzerine yapılan anketlerde turistlerin en fazla rahatsız olduğu konuların başında inşaat yapımına bağlı gürültü, görüntü, çirkin görüntü ve çevre kirlenmesi olduğunu kaydetti. Bulgurlu, "Turizm bölgemizin birinci önceliği. Turizm faaliyetlerinin yoğun bir şekilde yaşandığı ilçe, belde ve köylerde 15 Mayıs ile 15 Ekim tarihleri arası konaklama tesisleri, plajlar, yüzme havuzları, lokanda, eğlenme merkezleri ve araçların yoğun bir şekilde geçiş yaptığı güzergahlar üzerinde görüntü, çirkin görüntü ve çevreyi kirleten bütün etkenler yasaklanmıştır. Yasağın 15 Ekim tarihine kadar takipçisi olacağız." diye konuştu.

CHA
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2013 Çarşamba 17:29:09
Güncelleme :15 Mayıs 2013 Çarşamba 17:31:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?