22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

İnşaatçıların demir fiyatı tepkisi!

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Bayram Ateş, demir fiyatlarındaki yükselmenin, kamu ihalesi alan müteahhitlerin işlerinde zarar etmelerine neden olacağını söyledi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Ateş, demir fiyatlarındaki artışın, yap-sat işi yapan müteahhitlerin maliyetlerini de artırdığını, bu artışın daire başına 8 bin ila 10 bin YTL arasında maliyet farkı getirdiğine dikkat çekti.

Bunun ev satın almak isteyen halkın daha fazla ödeme yapmasına neden olacağına dikkat çeken Ateş, "Demir fiyatlarının artışının daire fiyatlarına yansımadan ve piyasanın yavaşlamasını fırsat bilerek ev almak isteyenlerin, şimdi ev almalarını tavsiye ederim. Demir fiyatlarının bu şekilde yükselmesi birçok müteahhitin işini yavaşlatmasına ve bir çoğunun da geçici olarak işi durdurmasına sebebiyet vermiştir. Demir fiyatlarındaki bu yükselmenin durmasını ve normal fiyatlara inmesini temenni ediyorum. Demir fiyatlarının makul seviyeye çekilmemesi durumunda daha sert tedbirler alınması için çalışmalar başlatılmıştır" dedi.

 

.
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2008 Çarşamba 13:55:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?