16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

İnsan tacirleri adliyede

ALANYA'DA FUHUŞ OPERASYONU

Alanya İlçesinde, fuhuşa aracılık yapmak ve yer temin etmek suçundan gözaltına alınan 16 kişiden 13'ü adliyeye sevk edildi. Operasyonda yakalanan 20 yabancı uyruklu kadın ise sınır dışı edildi.

Antalya İl Jandarma Komutanlığı ile Alanya Merkez Jandarma Karakolu tarafından ortaklaşa düzenlenen fuhuş operasyonunda, 'fuhuşa aracılık ve yer temin etmek, fuhuş amaçlı yurt dışından insan ticareti yapmak ve haksız kazanç elde etmek' suçundan gözaltına alınan 16 zanlıdan 3'ü ifadelerinin ardından serbest kaldı.

Alanya Cezaevi Karakolu'nda 3 günlük sorgularının ardından U.Y., M.A., Y.K., E.A., H.A., Ş.A., H.G.,C.A., T.K., M. I., S.O.,N.D. ve Ç.E. adliyeye sevk edildi. Operasyon kapsamında yakalanan 24 kadından Gürcistan, Belarus, Ukrayna ve Rus uyruklu 20 kadın sınır dışı edildı. Olaya adı karışan Türk vatandaşı dört kadın ise ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Alanya Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen kadınlardan K.G.'nin AIDS, Türk olan S.A.K.'ın Hepatit B ve N.K.'nın da Hepatit C virüsü taşıdıkları belirlendi.

Operasyonda, 4 bin 500 TL, bin 100 Euro, dizüstü bilgisayar, 2 ruhsatsız tabanca ve tabancaya ait 220 mermi ele geçirildi. Zanlıların, servis aracı olarak kullandığı 4'ü minibüs 10 otomobil ve çok sayıda banka hesap cüzdanına el konuldu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2010 Cuma 15:53:05
Güncelleme :19 Şubat 2010 Cuma 16:03:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?