22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

İnsanlık dersi veren kadın!

BİR 'UMUT' HİKAYESİ

Geçirdiği kaza sonucu yaklaşık 500 gündür yatağa bağımlı ve bilinci kapalı olarak yaşayan ve Umut ismi verilen gencin, aylar sonra söylediği ilk Türkçe kelime 'anne' oldu.

Hiç tanımadığı Umut'a 1,5 yıldır bakan Gülsüm Kabadayı, "Yaşamaz denen Umut, her geçen gün iyiye gidiyor. İnanıyorum ki, annesini bulabilirsek Umut ayağa bile kalkabilir" dedi.

30 Ağustos 2008 tarihinde Antalya-Serik kara yolunda bir otobüsün çarpması sonucu komaya giren ve üzerinden hiçbir kimlik çıkmayan genç, aylarca hastanede tedavi gördükten sonra kendisine sahip çıkan Gülsüm Kabadayı'nın evinde annesini bekliyor. Kaza sonrası vücudunun hiçbir yeri tutmayan ve bilinci tamamen kapanan Umut'un 500 gün sonra ilk kelimesi 'Anne' oldu. Umut'un uyruğu ta tam olarak bilinmiyor.

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nin yoğun bakımında iken hiçbir yakınının gelmediği ve akrabası bulunmayan kimliksiz gence aynı hastanede yakını bulunan Gülsüm Kabadayı sahip çıkmıştı. Kimliksiz gence hastanede 'Umut' ismi verilirken, Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'nun yardımıyla kimlik çıkarılmış ve 'Mustafa Öz' ismi konmuştu. Kemik yaşının 17 olduğu belirlenen ve konuşamayıp yürüyemeyen Umut'un Özbekistan'da kaybolan 'Alexander Kitaev' olabileceği ihtimali üzerine polis, çalışma başlatmış ancak bir sonuç alınamamıştı.

Umut, yaklaşık 500 gün sonra ise ilk kez konuşup, 'anne' dedi. 1,5 yıldır bakımını üstlendiği Umut'u 3 çocuğundan ayırmadığını belirten koruyucu anne Gülsüm Kabadayı, "Devlet büyükleri ve yetkililerden hastanın ailesinin bulunması için yardım istiyorum. Trafik kazası geçirdiğinde 30 kiloydu, hiçbir yeri tutmayıp, bilinci de kapalıydı. Rusça'ya bir ara tepki verir gibi olsa da fark ettik ki anne denilince gözlerini kırpmaya başladı. Anne dedikçe her geçen gün biraz daha iyiye gitti. Doktorlar yaşamaz dedi

ama Umut'un gözleri ışıl ışıl. Bunun bir sebebi var. O sebep de anne sevgisi. 70 kiloya kadar geldi. Ben inanıyorum ki annesi bulunursa ayağa bile kalkacak" dedi.

BİR 'UMUT' HİKAYESİ
BİR 'UMUT' HİKAYESİ
İHA
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2010 Cumartesi 14:48:01
Güncelleme :6 Şubat 2010 Cumartesi 18:35:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?