21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

İnternet çocukta bağımlılık yapıyor!

Prof.Dr. Füsun Çuhadaroğlu, çocukların televizyon izleme ve bilgisayar oyunu oynama alışkanlıklarının mutlaka denetim altında tutulması gerektiğini söyledi.

Antalya'nın Belek beldesinde düzenlenen "11. Uluslararası Doğu ve Batı Psikiyatri Köprüsü " isimli kongre bugün başladı.

Kongreyle ilgili basın toplantısında konuşan Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Füsun Çuhadaroğlu, Türkiye'de çok büyük bir toplumsal değişimin yaşandığını söyledi.

Çuhadaroğlu, bu toplumsal değişimin anne ve babaların çocuk yetiştirme biçimlerini de etkilediğini belirterek "Çocuklar, bu etkilenme sonucunda medyada neyi gördüyse onu öğreniyor. Daha sonra çocuklar medyadan öğrendiklerini kendi içlerinde oynamaya başlıyor" dedi.

Bazı televizyon dizilerindeki saldırganlığın çocuklar tarafından güç ile doğru orantılı olarak algılandığını ifade eden Çuhadaroğlu, bu durumun çocuklarda saldırganlık eğilimini artırdığına dikkat çekti.

Çocukların televizyon izleme ve bilgisayar oyunları oynama alışkanlıklarının mutlaka denetim altında tutulması gerektiğini belirten Prof.Dr. Füsun Çuhadaroğlu, internet oyunları ve saldırganlık içeren bilgisayar oyunlarına yönelik Amerika'da yapılan araştırmaları hatırlatarak, "Bu araştırmalar göstermiştir ki, çocukluk veya ergenlik döneminde çok fazla saldırganlık oyunları oynayan kişilerin ileriki yıllarda saldırgan davranışlar göstermesi ihtimali yüksektir. Türkiye'de de artık gençler, bağımlılık
yapan alkole doğru yöneliyor. Bağımlılık yapıcı olayların içine interneti de katabiliriz" dedi.

11. Uluslararası Doğu ve Batı Psikiyatri Köprüsü kongresi 29 Eylül tarihine kadar devam edecek.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2008 Pazar 10:51:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?