22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

İnternetin belalısı sorguda

Antalya'da, bankacılık işlemlerini internet üzerinden yapan kişilerin hesaplarını boşaltan Türkiye'nin en ünlü hacker ve 8 adamının sorgusu devam ediyor.

Polisin düzenlediği operasyonda yakalanan ünlü hacker Ahmet K.'nın sevgilisi serbest kalırken, İzmir grubunun Antalya'da yakalanan ele başı M.C.E. ise İzmir'e gönderildi.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Bilişim Suçları Büro Amirliği ekipleri, üç aydır teknik ve fiziki takip sonucu interaktif bankacılık yöntemini kullanarak şifrelerini kırdıkları banka müşterilerinin hesaplarındaki paraları kendi hesaplarına aktaran bir çeteyi takibe aldı.

Polis operasyon hazırlığı yaptığı sırada, aynı çeteyle ilgili İzmir ve İstanbul polisinin çalışma yaptığı anlaşıldı. Bunun üzerine Ankara Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'nda Ankara, İstanbul ve İzmir polisi bir araya gelerek ortak operasyon kararı aldı. Dün sabah üç ilde eş zamanlı yapılan operasyonda, Antalya'da Ahmet K, sevgilisi N.E. ile 8 adamı ve İzmir grubunun elebaşı M.C.E. gözaltına alınmıştı. Aynı operasyonda İstanbul ve İzmir'de de 12'şer kişi yakalanmıştı.
Antalya'da yakalanan Türkiye'nin en büyük hackerı olarak nitelendirilen Ahmet K. ve 8 adamının sorguları devam ederken, Ahmet K.'nın sevgilisi serbest bırakıldı.
Operasyonda Antalya polisi tarafından gözaltına alınan İzmir grubunun elebaşı M.C.E. ise İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Bilişim Suçları Büro Amirliği ekiplerine teslim edildi.

Son iki ay içerisinde İnteraktif bankacılık işlemlerinden 2 milyon Euro haksız kazanç elde ettiği belirtilen Ahmet K. ve 8 adamı bu sabah geniş güvenlik önlemleri altında Antalya Adliyesi'nde sağlık raporundan geçirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2008 Perşembe 14:00:17
Güncelleme :4 Aralık 2008 Perşembe 16:23:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?