15
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

'İp' oyunu kol kopardı

'İP' OYUNU KOL KOPARDI

Antalya'da asansör kabinine oyun için sıkıştırdığı ipi koluna dolayan 9 yaşındaki kızın, ipi çekmek istediği sırada asansörün hareket etmesi sonucu kopan kolu 5 saatlik operasyonla yerine dikildi. Küçük kız, arkadaşlarına, "Beni merak etmeyin. En kısa sürede okula geri döneceğim" diye seslendi.

Antalya'da Cumhuriyet Mahallesi, Tonguç Caddesi, Leyman Apartamanı'nda kuzenleriyle birlikte bahçede ip atlayan 9 yaşındaki Pelin Leyman, 4. kattaki evine çıkmak için asansör kabinine bindi. Bu sırada ipini asansör kabini ve duvar arasına sıkıştıran Fatmagül Özpınar İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi Pelin, ipi sıkıştığı yerden çıkartmak amacıyla koluna doladı. Leyman bu sırada ipi koluyla çekmeye başladı. Düğmesine basılması sonucu asansörün 4. kata hareket etmesiyle ipi kolundan çıkartamayan küçük kızın kolu koptu.

KOPAN KOLU İTFAİYE ÇIKARDI

Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Pelin Leyman, buradan Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi. İtfaiye ekipleri ise küçük kızın kopan kolunu asansör ve duvar arasından çıkararak hastaneye götürdü. Kopan kolu, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç Dr Ömer Özkan tarafından 5 saat süren operasyon sonucu yerine dikildi.

"BENİ MERAK ETMEYİN"

Ameliyatın ardından kolu yerine tekrar dikilen Pelin Leyman, "Ben iyiyim kimse merak etmesin. Arkadaşlarım sizleri çok seviyorum beni merak etmeyin. En kısa sürede okula geri döneceğim" dedi.

Olay anlarının şokunu üzerinden atamayan Pelin Leyman'ın kuzeni Sebahat Leyman, "Pelin'in kolunu kopuk görünce uzun süre çığlık attım. İp duvar arasına sıkışmıştı ve ipi Pelin koluna dolamıştı. Kabinin hareket etmesi sonucu ip gerildi ve kolunu kopardı" diye konuştu.

Baba Cemal Leyman ise ameliyatın başarılı geçtiğini belirterek, doktorlara kızının kolunu kendilerine geri verdikleri için teşekkür etti.

Öte yandan olayın meydana geldiği asansörün kapısına ise 'Asansör bozuktur' yazısının asılması dikkat çekti.

'İP' OYUNU KOL KOPARDI
'İP' OYUNU KOL KOPARDI
İHA
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2010 Cuma 13:33:04
Güncelleme :1 Ekim 2010 Cuma 21:57:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?