22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

İP'li Gültekin Antalya'da

İP GENEL BAŞKANVEKİLİ GÜLTEKİN ANTALYA'DA

İşçi Partisi Genel Başkanvekili Mehmet Bedri Gültekin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İsrail'e çıkışının göz boyama amaçlı olduğunu öne sürdü.

İşçi Partisi Genel Başkanvekili Mehmet Bedri Gültekin, partisinin Antalya İl Başkanlığı'nı ziyaret ederek bir basın toplantısı düzenledi. Tekel işçilerinin 31 Ocak'ta kapatılacak iş yerlerinden diğer kamu kurum ve kuruluşlarına geçiş yapmak için başlattıkları eyleme destek verdiklerini söyleyen Gültekin, Tekel işçilerinin Türkiye'nin yüz akı olduğunu dile getirdi.

AK Parti hükümeti iktidara gelmeden önce Tekel fabrikalarından Türkiye'nin her yıl yüz milyonlarca dolar gelir elde ettiğini öne süren Gültekin, şöyle konuştu: "Tekel'e ait fabrikalarda 80 bin işçi çalışıyordu. 2002 yılında 320 bin çiftçi ailesi geçimini tütün tarımından sağlıyordu. Bu rakam 2010 yılı itibariyle 180 bin aileye düştü. Bu rakamlar Tekel işçilerinin Türkiye'nin milli ekonomisini temsil ettiğini göstermeye yetiyor."

İşçi Partisi olarak Tekel işçilerinin her zaman arkalarında olduklarını anlatan Gültekin, sözlerini şöyle tamamladı: "Tekel işçileri 15 Ocak'ta Türkiye'nin dört bir yanından aileleri ve çocuklarıyla birlikte Ankara'ya gidecek. Bütün siyasi partiler ve meslek örgütlerini Tekel işçilerine destek vermeye çağırıyoruz."

Gazetecilerin son günlerde "İsrail'le yaşanan gerginliği" hatırlatması üzerine Gültekin, "Bu gerginlik bir göz boyamadır" ifadesini kullandı.

İP GENEL BAŞKANVEKİLİ GÜLTEKİN ANTALYA'DA
İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2010 Salı 14:48:05
Güncelleme :12 Ocak 2010 Salı 15:37:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?