1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Iraklı turistlere şok!

Antalya'dan bir tekneyle mavi yolculuğa çıkarılan 19 Iraklı turist "Tekne bozuldu" diye ulaşılması güç bir kıyıya bırakıldı.

Antalya'dan bir tekne ile mavi yolculuğa çıkan 7'si çocuk, 5'i kadın, 19 Iraklı turist Fethiye kıyısında "Tekne bozuldu" denilerek ulaşılması zor olan sarp kayalıklara bırakıldı.

Karadere beldesi Cavurali mevkiinde sabah erken saatlerde Sahil Güvenlik Komutanlığı'na kıyıda mülteci olduğu ihbarında bulunuldu. Jandarma ihbar yapılan bölgeye giderken, sarp kayalıklar aşıldı. Aşırı sıcak altında yaklaşık 2 kilometre yürüyen jandarma ekipleri, Cavurali mevkiinde 7'si çocuk, 5'i kadın, 19 kişiye ulaştı. Iraklı olduklarını söyleyen aç ve susuz haldeki 19 kişinin 24 saattir aynı yerde tekne bekledikleri öğrenildi.

Antalya'dan mavi yolculuğa çıktıklarını belirten Iraklılar, "Tekne arıza yaptı. Fazla yolcuyu burada indirmek zorundayız. Tekneyi yaptırıp, geri döneceğiz denilmesine rağmen, kimse gelmedi" dediler. Jandarma Karadere beldesine getirdiği Iraklılara lokantada yemek yedirip, ihtiyaçlarını temin etti. Daha sonra minibüsle Eşen Jandarma Karakol Komutanlığı'na götürülen Iraklıların pasaportları incelendiğinde mülteci olmadıkları ve turist olarak Türkiye'de bulundukları belirlendi. İfadeleri alınan turistler serbest bırakıldı.

 

Erdoğan Cankuş - Sabah
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2009 Cumartesi 17:40:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?