21
Mayıs
2024
Salı
ANTALYA

Irak'ta ABD'li kadın çavuş, cuma namazını camide kıldı !

Irak’taki ABD ordu birliklerinin en yoğun olduğu Tikrit merkez üssünde görev yapan Amerikalı bayan çavuş, cuma namazı için okunan ezanın ardından üzerinde askeri kıyafet ve başörtüsü olduğu halde, Iraklıların şaşkın ve takdir dolu bakışları arasında cuma namazını kıldı.

Tikrit’teki Al Hara al Gabir Camii’nde namaz kılan tek Amerikan askeri olan 43 yaşındaki çavuş Mesahchai Whitaker, ezanın okunmasıyla birlikte çelik miğferini çıkarıp, M-16 tüfeğini duvara yaslayarak namazını kıldı.

Devrik lider Saddam Hüseyin’in doğum yeri olan Tikrit’teki 4. Piyade Bölüğü’nde görev yapan Whitaker, "Burada bir Müslüman olarak bulunmak müthiş bir duygu" diye konuştu.

Ebeveynleri Müslüman olan New Jersey’li Whitaker, 7 ay önce Irak’a geldiğini belirterek, "Bugüne kadar ibadetlerimi hep üs içindeki mescidde yapmıştım. Tabi hala savaş devam ediyor, risk oldukça yüksek. İlk defa bir camide namaz kıldım" dedi.

Diğer Amerikan askerlerinin Müslüman olmasından dolayı kendisine hiçbir şekilde rahatsızlık vermediğini ancak bazı askerlerin kendisini biraz garipsediğini söyleyen Whitaker, "Genel olarak Amerikan askerlerinin İslamiyeti doğru olarak algıladıklarını düşünmüyorum" diye konuştu.

22 yaşında bir kızı olduğunu belirten Whitaker, Irak’a geldiğinden bu yana hiç bir cuma namazını kaçırmadığını ifade ederek, "Bizler, burada herşeyden önce askeriz. Fakat nerede olduğumuz önemli değil, her zaman ibadetimizi yapabiliriz" dedi.
Cami imamı Cemal Aisah ise Whitaker’in erkeklerle birlikte cuma namazı kılmasının problem olmadığını ancak, "İslam dininde kadın ve erkeğin aynı yerde ibadet edemeyeceğini" söyledi. Aisah, "Ancak bu camide kadınlar için ayrı bir yer yok.

Ne yapalım, ibadet etmek onun da hakkı. Problem, camide kadınlar için ayrı bir yer ayrılmamış olması" dedi.

IRAK (İHA)
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2003 Cuma 00:00:11
Güncelleme :19 Ocak 2004 Pazartesi 21:40:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?