1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

İranlı heyete yunuslu terapi

Alanya ilçesine gelen İranlı vali ve iş adamlarından oluşan 50 kişilik heyet, yunus balıklarıyla terapi oldu.

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Kerim Aydoğan'ın daveti üzerine Alanya'ya gelen İran heyeti, ilçede incelemelerini sürdürüyor. ALTSO Başkanı Aydoğan'ın organize ettiği programa katılan İranlılar, Rus ve Meksikalı uzman terapi eğitmenlerinin düzenlediği yunus gösterilerine hayran kaldı.

Fotoğraf çekip kamera kaydı alan İran heyeti, zaman zaman yunusların attığı sularla ıslandı. Yunusların Karadeniz müziğiyle yaptığı dansa hayran kalan İranlılar, gösteri alanına çıkarılan yunusları da yakından sevme imkanı buldu. Heyet, yunus balıklarıyla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

İran'ın Hamedan Eyaleti Valisi Dr. Behrooz Moradi, yunus balıklarının insanlar gibi komutlara göre hareket etmesinin çok ilginç olduğunu söyledi. Gösteriden büyük keyif aldığını belirten Moradi, Alanya'da olduğu için çok mutlu olduğunu belirtti. Gelecek yıllarda Alanya'ya eşi ve çocuklarıyla birlikte gelmeyi düşündüğünü dile getiren Moradi, kendilerini ağırlayan yetkililere teşekkür etti.

Yunus Gösteri Merkezi yetkilisi Pınar Tungar, dünyanın dört bir yanından ilçeye gelen üst düzey yöneticileri merkezlerinde ağırlamaktan büyük onur duyduklarını söyledi. İranlıların gösteriye hayran kaldığını dile getiren Pınar Tungar, ilerleyen günlerde yunus balıklarının değişik gösterilerle misafirlerin karşısına çıkacağını bildirdi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2009 Çarşamba 11:36:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?