22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

Irmakta katamaran krizi!

MANAVGAT IRMAĞI’NDA KATAMARAN KRİZİ

Antalya’nın Manavgat ilçesinde yapılan ve Kemer’de yüzen disko olarak hizmet verecek olan bin 500 kişi kapasiteli katamaran, Manavgat Irmağı’na indirilmek istenince kriz yaşandı.

Antalya’nın Kemer ilçesinde Türkiye'nin en büyük yüzen diskosu olarak hizmet vermesi planlanan katamaran Manavgat Irmağı’na indirilmek istenince kriz çıktı. OGM Turizm Firması tarafından Akyol Yatçılık’a yaptırılan ve 1,5 yılda tamamlanan 20 metre eninde 42 metre boyunda bin 500 kişilik katamaran, Manavgat Irmağı’na indirilmek istenince, Mavi Deniz Manavgat Taşıyıcılık Turizm Bottur Kooperatifi tarafından engellendi. Katamaranın ırmak trafiğini aksatacağı ve doğal yapıya zarar vereceği gerekçesi ile ırmağa indirilmesinin uygun olmadığı bildirildi.

S.S 71 Nolu Mavi Deniz Manavgat Taşıyıcılık Turizm Bottur Kooperatifi Arif Tezcan, “42 metre uzunluğundaki bir teknenin motorları çalışmadan Manavgat Irmağı’na girme şansı yok. Ancak buna rağmen hangi birimden izin aldıklarını göstermeden kendi başlarına bu tekneyi indirmeye çalışıyorlar” dedi.

Jandarma konu ile ilgili tutanak hazırlanırken, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen de katamaranın ırmağa indirilmek istenilen noktaya geldi. Başkan Sözen, katamaranın hem ırmak trafiğini engelleyeceğini hem de ırmağın doğal dokusuna zarar vereceğini söyledi.

MANAVGAT IRMAĞI’NDA KATAMARAN KRİZİ
MANAVGAT IRMAĞI’NDA KATAMARAN KRİZİ
İHA
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2010 Cumartesi 17:01:02
Güncelleme :29 Mayıs 2010 Cumartesi 17:42:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?