16
Mayıs
2024
Perşembe
ANTALYA

İş Fırsatları Fuarı açıldı

İŞ FIRSATLARI FUARI AÇILDI

Akdeniz Üniversitesi tarafından iş hayatına atılmaya hazırlanan öğrenciler ve üniversite mezunu öğrencileri özel sektör ile buluşturmak ve onlara iş imkanı sağlamak amacıyla bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen Akdeniz İş Fırsatları Fuarı açıldı.

Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cemal Öcal'ın açılışını yaptığı fuara katılım hayli yoğundu. Bu yıl 300 firmanın katıldığı fuarı 20 bin kişinin ziyaret etmesinin beklendiği bildirildi.

Akdeniz İş Fırsatları Fuarı'nın artık kurumsal bir yapı kazandığını belirten Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, fuarın uluslararası alanda yapılması için Antalya'nın fuar alanı olan Antalya Expo Center'a taşınması önerisinde bulundu.

Akdeniz Üniversitesi Girişimcilik ve İş geliştirme Merkezi (AKGİM) Müdürü Kenan Yüce de, Türkiye'de işsizliğin yüzde 13 civarında olduğunu, işsizliğin önüne geçmenin girişimciler sayesinde olacağını belirtti. Yüce, öğrencileri mesleklerine hazırlamak yolunda akademik bilgileri vermenin yanı sıra, henüz üniversite sıralarındayken iş yaşamıyla buluşturmayı hedeflediklerini ifade ederek, “Geçen yıl fuara192 firma katılmış ve 14 bin kişi ziyaret etmişti. Bu yıl rakam arttı. Süleyman Demirel Üniversitesi, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) ve Akdeniz Üniversitesi olmak üzere 3 üniversite fuarda yer aldı. Ayrıca Siirt, İstanbul, Kıbrıs ve Trabzondan da öğrenciler fuarı ziyarete gelecek. Bu yıl 20 bin kişinin fuarı ziyaret etmesinin bekliyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2010 Çarşamba 13:53:02
Güncelleme :24 Mart 2010 Çarşamba 16:57:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?