1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

İş yerlerine ÇTV uyarısı!

Muratpaşa Belediyesi işyerleri için Çevre Temizlik Vergisi'nin ilk taksiti tahsilatına başladı. Çevre Temizlik Vergisi'nin ilk taksiti ödemeleri 31 Mayıs 2009 tarihine kadar sürecek.

İşyerlerinin Çevre Temizlik Vergisi'nin (ÇTV) ilk taksitini ödeme süresi başladı. Muratpaşa Belediyesi Gelir Müdürlüğü’nce işyerlerinin Çevre Temizlik Vergisi'nin 1. taksitinin tahsilatına başlandı. Mükellefler; ÇTV 1. taksitini 1-31 Mayıs tarihleri arasında Muratpaşa Belediyesi hizmet binasında bulunan Gelir Müdürlüğü vezneleri ile 9 semt veznesinde ödeyebilir.

ÇTV 1. taksitinin 1-31 Mayıs tarihleri arasında ödenmemesi durumunda mükellefler yüzde 2.5 oranında gecikme zammı ödemek zorunda kalacak. Mükellefler; ÇTV 1. taksitini 30-31 Mayıs günleri haftasonuna denk geldiği için 1 Haziran Pazartesi günü, mesai bitimine kadar gecikme zammı olmaksızın ödeyebilecek.

Mükellefler; ÇTV 1. taksitini nakit ya da kredi kartı ile ödeyebilir. Konutların ÇTV ödemeleri her ay su faturaları ile birlikte tahsil edilirken işyerlerinin ÇTV ödemeleri ise bağlı bulundukları belediyece yapılıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2009 Çarşamba 14:34:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?