1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

İşadamının akıl almaz ölümü

Almanya’da yaşayan işadamı Yaşar Dalgıç (69), ’Atilla İstanbul’ adlı sekiz metrelik katamaran yelkenlisiyle İstanbul Heybeliada’dan yola çıkarak önceki gün saat 18.00 sıralarında Antalya’nın Demre İlçesi’ne bağlı Üçağız Köyü’ndeki koya geldi. Aynı saatlerde bölgede elektrikler tamamen kesildi.

Saat 19.00 sıralarında diğer teknelerden denize girenler, suda Yaşar Dalgıç’ın cesedini buldu.

 Olay yerine gelen savcının ilk incelemesinde, Yaşar Dalgıç’ın teknesinin 8.5 metrelik metal direğinin, Üçağız Köyü’nden Simena Antik Kenti’ne elektrik taşıyan yüksek gerilim hattına çarptığı belirlendi. Bu sırada tekneye yayılan elektrik akımına kapılan Dalgıç’ın şok geçirerek denize düştüğü ve boğularak öldüğü tahmin ediliyor. Olayın yaşandığı koya büyük teknelerin giremediği, derinliği 1.5 metre olan sığ koya küçük kayıkçı teknelerin girebildiği bildirildi. Demreli tekneciler de işadamının dikkatsiz ve hatalı davrandığını söyledi.

Demre TEDAŞ yetkilileri, enerji hattının geçiş yüksekliğinin yasal olarak altı metre olması gerektiğini, olay yerinde ise bu direklerin yüksekliğinin sekiz metre olduğunu açıkladı. Sıcaklık nedeniyle genleşen tellerin 15-20 santimetre sarktığını belirlediklerini kaydeden yetkililer, kazada suçun TEDAŞ ve nakil hatlarına yüklenemeyeceğini söylediler.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2009 Salı 09:59:39
Güncelleme :23 Haziran 2009 Salı 10:26:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?