8
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

İşadamlarından ‘siesta' önerisi

Kılıç “Günün en sıcak saatlerinde zaten çok az olan ticari faaliyetlere ara verilmesi ve bu arada çalışanların dinlenmesiyle, çalışanların siesta dışında kalan saatlerinde daha verimli oldukları gözlemlenmektedir” dedi.

KEMİAD Başkanı Ali Nail Kılıç yaptığı yazılı açıklamada, Akdeniz ülkeleri ve diğer bazı sıcak ülkelerde yıllardır uygulanan ve tüm dünyada İspanyolca adıyla bilinen “Siesta” uygulamasının Antalya’da hayata geçirilememiş olmasını eleştirdi.

Kılıç, son günlerde yaşanan gelişmelerin bu konuda zaman kaybedilmemesi gerektiğini gösterdiğine işaret ederek, “Bölgemizde son aylarda yaşanan 45 -50 derecelere varan aşırı sıcak ve nem oranı alışılmışın ötesindedir. Küresel mevsim değişikliği ve son günlerde yaşanan enerji sıkıntısı göz önüne alındığında siesta konusunda en kısa sürede uygulama kararı alınması zorunluluk haline gelmiştir.

Birçok ülkede yıllardır uygulanmakta olan siesta, yararlı sonuçlar vermektedir. Günün en sıcak saatlerinde zaten çok az olan ticari faaliyetlere ara verilmesi ve bu arada çalışanların dinlenmesiyle, çalışanların siesta dışında kalan saatlerinde daha verimli oldukları gözlemlenmektedir. Zira çok uzun saatler çalışmak verimliliği düşürmektedir. Son günlerde gazetelerde sıcağa bağlı nedenlerle istenmeyen olaylarda artış gözlemlenmektedir. İçinde yaşadığımız ve insan davranışlarını olumsuz etkileyen aşırı sıcaklara karşı yapılacak akılcı uygulamalar toplumsal hayatımıza da olumlu yansıyacaktır”dedi.

Kılıç, Antalya yöresinde aşırı sıcakların yaşandığı temmuz ve ağustos aylarında yapılacak siesta uygulamasının daha nitelikli ve prestijli bir turizm yapılmasına da olumlu etkileri olacağını belirtti.

NTV
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2007 Perşembe 13:25:09
Güncelleme :2 Ağustos 2007 Perşembe 13:32:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?