1
Mayıs
2024
Çarşamba
ANTALYA

İşçi Bayramı Kaş'ta kutlandı

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Antalya’nın Kaş İlçesi’nde de ‘1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü' kutlandı.

Kaş İlçesi’nde Eğitim- Sen öncülüğünde düzenlenen 1Mayıs kutlamasına yüzlerce kişi katıldı. İlçe girişinde Otogar ününde bir araya gelen yaklaşık 750 kişilik grup Emin Erdem Meydanı parkına pankartlar ve marşlar eşliğinde yürüyerek 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü' gerçekleştirildi.
 

Kutlama 1 dakikalık saygı duruşu ve ardından meydanı dolduran kalabalık tarafından İstiklal Marşı söylendi. Kutlamada konuşma yapan Kaş Eğitim- Sen Şube Başkanı Tuncer Tezcan yaptığı konuşmada “Kaş’ta 1 Mayıs Bayramını kutlayarak bir ilki gerçekleştirdik. Bize bu kutlamayı sağlayan İlçe Kaymakamına ve İlçe Emniyet Müdürlüğüne ne kadar teşekkür etsek azdır. Bizde bu meydanda toplanan kalabalıkla her hangi bir olay ve taşkınlık yapmadan, bize güvenenlere saygısızlık yamadan onlara yardımcı olacağız Kendisini toplumdan sorumlu sayan Kaş’ın 1 Mayıs gönüllüleri, 1 Mayıs Dayanışma gününe hoş geldiniz. Dostlar, Bugün kutlamak için toplandığımız 1Mayıs, işçilerin, emekçilerin kısaca çalışanların örgütlü olduğu çağdaş ülkelerde yüz yıldan fazladır kutlanıyor. Bugün politik gücü elinde bulunduranlar ‘Ergenokon’culuğa karşı değil, kendi karşıtlarını sindirmek için, hukuku siyasallaştırarak değişik kesimlere sardırmaktadır. Bunu da demokrasi adına söylemektedir. Bu ülkenin ilericileri, demokratları, yurtseverleri on yılda bir cuntalar tarafından zindanlara doldurulup darağaçlarına gönderilirken seslerini çıkarmayanlar ortalıkta demokrasi havarisi kesilerek dolaşmaktadırlar” dedi.

Kaş’ta düzenlenen 1Mayıs kutlamalarına Kaş Belediye Başkanı Abdullah Gültekin, Kalkan Beldesi Belediye Başkanı Ömer Saim Karakurt ve Kaş CHP İlçe Başkanı Halil Arıkan ve sivil toplum kuruluşları ve yüzlerce vatandaş katılarak destek verdiler. Bazı vatandaşlar 1 Mayıs kutlamalarına köpekleriyle katılırken bazı ailelerde küçük çocuklarıyla katıldı. Küçük çocuklar yürüyüşe katılarak ailelerine destek verdiler. Kutlamaya katılan vatandaşlar kutlamanın yapıldığı parkta müzik ve marşlar eşliğinde halaylar çekildi. Kaş’taki 1 Mayıs kutlamalarında herhangi bir taşkınlığa ve olaya rastlanılmadığı bildirildi. 1 Mayıs kutlamaları daha sonra Küçük Çakıl Plajında vatandaşların katılacağı piknikle devam edilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2009 Cuma 19:37:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?